צפו בשערים בנגן הסטורי בראש העמוד
נבחרת אנגליה העפילה לרבע גמר המונדיאל אחרי ניצחון דרמטי 2:3 על מקסיקו באצטקה, וכעת בממלכה כבר מתחילים לדבר על נבחרת שמסוגלת ללכת עד הסוף. הפרשנים האנגלים הרעיפו מחמאות על החבורה של תומאס טוכל, בעיקר על האופי שהפגינה לאחר שנאלצה לשחק מחצית שלמה בעשרה שחקנים.
מלך שערי נבחרת אנגליה לשעבר, אלן שירר, שיבח את הדרך שבה התמודדו השחקנים עם כל המכשולים במהלך המשחק. "מהרגע הראשון ראינו איך אנגליה ניסתה לשלוט במשחק, עם אנרגיה ויוזמה בתנאים קשים מאוד", אמר ב-BBC. "היא עלתה ל-0:2, ספגה שער לפני ההפסקה, ואז במחצית השנייה הגיע גם הכרטיס האדום. כבר שאלנו את עצמנו מה עוד יכול לקרות נגדם".
היכנסו למשחק הניחושים, השתתפו בחידון ובכל שבוע תוכלו לזכות בפרסים שווים
לדבריו, "הדרך שבה השחקנים נשארו מאוחדים הייתה יוצאת מן הכלל. גם החילופים של טוכל, כשהוא עבר לחמישה שחקני הגנה, היו מצוינים. ופיקפורד? הוא היה פשוט אדיר עם כמה הצלות גדולות ויציאות נהדרות לכדורי גובה. כל אחד מהשחקנים היה מצוין".
גם ויין רוני לא הסתיר את התלהבותו. "זו הייתה אחת התוצאות ואחת ההופעות הגדולות ביותר שראיתי מנבחרת אנגליה", אמר. "השחקנים הראו אופי, נחישות, הקרבה - כל מה שאתה רוצה לראות מנבחרת אנגליה".
רוני הוסיף כי עד להרחקה האנגלים היו טובים יותר."ידענו שיהיה קשה אחרי שנשארנו בעשרה שחקנים. קצת חששתי שנסוגנו מוקדם מדי, אבל כולם זרקו את הגוף על כל כדור. הבלמים ופיקפורד היו יוצאים מן הכלל. עד הכרטיס האדום היינו הקבוצה הטובה יותר, ואחר כך פשוט נתנו שיעור בהגנה - הרחקות, חסימות, הכול היה פשוט מבריק".
חלוץ העבר אף טען שהמשחק הזה עשוי להיות רגע מכונן בטורניר של אנגליה. "הניצחון הזה הראה שיש לנו נבחרת שמסוגלת לזכות במונדיאל. הביטחון שהשחקנים יקבלו מהמשחק הזה יהיה עצום".
גם שוער העבר ג'ו הארט הקדיש את רוב המחמאות לג'ורדן פיקפורד, שהיה אחד מגיבורי הערב. "זו הייתה הופעה מדהימה של פיקפורד ואני כל כך שמח בשבילו", אמר. "אהבתי לראות את האנרגיה בעיניים שלו בסיום. הוא נהנה מכל רגע בטורניר הזה. הוא שוער ברמה הגבוהה ביותר, והוא הראה את זה שוב".
הארט הוסיף: "לא היו רק ההצלות. היו גם יציאות לכדורי גובה, שליטה ברחבה ומנהיגות. מהרגע שאנגליה החליטה לרדת לאחור ולהגן בעשרה שחקנים, פיקפורד היה זה שהוביל את כולם. שוב הוא נתן הופעת ענק במשחק נוקאאוט של אנגליה".
