קורנטן מוטה ממשיך לעורר סערות בסבב ה-ATP. הטניסאי הצרפתי בן ה-27 משך תשומת לב לאחר שקילל שוב ושוב במהלך ריאיון טלוויזיוני בשידור חי, אחרי ניצחונו בסיבוב הראשון בטורניר קווינס על בן ארצו, ג'ובאני אמפטשי פריקאר. בסיבוב השני מול אלחנדרו דוידוביץ' פוקינה, מוטה (36 בעולם) החליק על הדשא ואז הטיח בזעם את המחבט במשטח - מעשה אסור בהחלט על המדשאות המטופחות של ווסט קנזינגטון.
שחקנית העבר הבריטית אנאבל קרופט, שפרשנה ב-BBC, אמרה: "אפשר לקבל על זה קנס. הוא גם ככה עומד בפני מספיק קנסות". מוטה גם הפנה כמה קללות עסיסיות בצרפתית לעבר צוות האימון שלו, וחבט כדור אל מחוץ לאצטדיון לאחר שאיבד נקודה והפסיד 6:4, 6:3.
אבל את עיקר הרעש עשה הריאיון לאחר המשחק הראשון. "זה כל כך מתסכל, אתם יודעים," אמר מוטה לאחר הניצחון בסיבוב הראשון. "כשעמדה לרשותי נקודת משחק, הוא הגיש הגשה שנייה. אוקיי, פשוט מכוונים לאמצע, לא משנה מה עושים, רק להכניס את הכדור למגרש. ואז הוא חבט מולי 142 מייל לשעה, ואני כזה: 'פאק'".
הקהל החל לצחוק והמראיינת קורטני דראמונד התערבה וביקשה: "בלי קללות בבקשה". היא השיגה את האפקט ההפוך, כאשר מוטה לקח את המיקרופון בחזרה ואמר: "פאק, פאק, פאק". הצעד הזה גרם לדראמונד למשוך ממנו את המיקרופון בזמן שהקהל המשיך לצחוק. הריאיון חודש לזמן קצר, אך מוטה שב להשתמש באותו ביטוי גס, והקטע הופסק במהירות.
היכנסו למשחק הניחושים השתתפו בחידון ואולי תזכו בחבילה זוגית לרבע גמר המונדיאל
Reporter: "No F-bombs please."
— Swish ? Tennis (@Zwxsh) June 17, 2026
Corentin Moutet: "Fuck fuck fuck."
Reporter: "I'm gonna ask you one more question so please keep it clean, okay?"
Corentin Moutet: "Fuck fuck fuck."pic.twitter.com/rC0hfogbMM
נראה שמוטה עצמו קיבל את האירוע ברוח טובה. בתגובה לפוסט של הטורניר באינסטגרם הוא הבהיר כי התבדח. "רק צחקתי, אני מקווה שאף אחד לא נפגע מזה", כתב מוטה. "תודה על כל האהבה".
למרות זאת, ה-ATP עדיין עשוי לקנוס את מוטה, שכן שחקנים יכולים להיענש על שימוש בשפה גסה הנשמע לעין הציבור במהלך הטורניר.
ברשת נמתחה על מוטה ביקורת רבה, כשבין היתר צייץ בוריס בקר האגדי: "מה הבעיה של הבחור הזה?". העיתונאי חוסה מורון כתב: "לרצות להיות מצחיק זה דבר אחד, ויש דרכים רבות להשיג זאת, אבל אין צורך להגיע להתנהגות כזו".
מוטה כבר היה מעורב בלא מעט אירועים שונים במחלוקת. בתחילת אפריל, בטורניר מרקש, הצרפתי עלה ליציע כדי להתעמת עם אוהד שהתגרה בו.
כבר בשנת 2015, בטורניר מדריד מסבב המאסטרס 1000, הוא הסתבך בפרשה לאחר משחק שערורייתי מול בן ארצו הרולד מאיו. באותה הזדמנות, לאחר שהפסיד את המערכה הראשונה 6:3 ונקלע לפיגור בשנייה, הוא שוב הפגין את אחד ההיבטים הבעייתיים ביותר באופיו.
לאחר שהטיח את המחבט שלו בקרקע וקיבל עונש מהשופט הראשי, מוטה ביצע מחווה שהפכה לוויראלית: הוא העמיד פנים שהוא מוסר את המחבט השבור לילד ביציע, אך ברגע שהילד ניסה לקחת אותו - משך אותו בחזרה בצורה לגלגנית. מעשה זה, יחד עם פרישתו מהמשחק ללא אזהרה בעקבות פציעה כביכול בגב התחתון, גרר גינויים רחבים ומטח שריקות בוז רועם כשעזב את המגרש.
בשנה שעברה, מוטה צייץ ברשת ה-X האשמה נגד הרוסי פאבל קוטוב, כשטען כי הוא איים לרצוח אותו במהלך משחק שהופסק ואמור היה להתחדש למחרת. אחרי שמחק את הציוץ הזה, הצרפתי הגיב לידיעה חדשותית שהתייחסה לפוסט שלו וכתב: "תהיה לי בעיה לישון הלילה".
כחודש וחצי לפני כן, מוטה התעמת עם אלכסנדר בובליק במהלך משחק, והקזחי רתח והזמין אותו "להיפגש בחנייה" כדי לפתור את העניין.
