וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפועל ירושלים יצאה עם בשורות: "מאמינים שאנחנו קבוצה לאליפות"

עודכן לאחרונה: 1.6.2026 / 8:34

הקבוצה מהבירה נחלצה מפיגור דו-ספרתי נגד הפועל העמק, רחוקה ניצחון מחצי הגמר ונותרה מעודדת. כך נסגרה העברתו של איתן בורג

דאבל דריבל עונה 1 פרק 53/מערכת וואלה

הפועל ירושלים פתחה אמש (ראשון) את פלייאוף ליגת העל עם ניצחון 71:82 על הפועל העמק במשחק הראשון בסדרת רבע הגמר, ותנסה ביום שלישי להשלים את העבודה ולעלות לחצי הגמר.

הקבוצה של יונתן אלון פתחה את המשחק לא טוב ונקלעה לפיגור דו-ספרתי במחצית הראשונה נגד הקבוצה הקצרה של שרון אברהמי, אלא שלפני המחצית החלו בירושלים לחזור, וברבע השלישי השלימו את המשימה עם רבע של 9:30 שהפך את המשחק לחלוטין. למרות הבריחה, העמק הצליחה לחזור עד להפרש של 3 נקודות, אך כאן עצרו השחקנים של אלון את הקאמבק ויצאו עם הניצחון.

הרבה רגעים מעודדים. ירושלים/דני מרון
הגיבו היטב לפיגור. סמית וירושלים מול העמק/דני מרון

"זה ניצחון גדול. קיבלנו מהם מכה בהתחלה, אבל חזרנו, וזה יכול לעזור לנו בהמשך הפלייאוף", סיכם ג'סטין סמית', שקלע 21 נקודות. "מה שעזר לנו זו האינטנסיביות בהגנה. במחצית הראשונה נתנו להם להרגיש בנוח. הם נגעו הרבה בכדור, ובמחצית השנייה זה נראה אחרת. הניצחון הזה ייתן לנו ביטחון ויתרון. הלחץ הוא עליהם כדי להשאיר את הסדרה בחיים. נהיה מוכנים לקראת המשחק הבא. האליפות היא המטרה הגדולה שלנו, אנחנו מאמינים שאנחנו קבוצה לאליפות, ואני מקווה שנוכל לעשות את זה".

אקסבייר סניד, שהוסיף 8 נקודות, אמר בסיום: "זה היה משחק קשה, ואני שמח שידענו להתחיל ברגל ימין ולנצח את המשחק הראשון. הייתה לנו תוכנית משחק, נפלנו בפרטים קטנים, היינו צריכים לעשות התאמות במחצית, ואני חושב שעשינו אותן. ידענו שהם יבואו וישחקו אגרסיבי מאוד. הגבנו בהגנה טובה במחצית השנייה, וההגנה היא זו שמביאה אליפויות. המפתח שלנו היה להניע את הכדור, שכולם יגעו בו. כשעשינו את זה, היה טוב. אנחנו צריכים להתחיל את המשחק טוב יותר".

עוד בוואלה

יונתן אלון: "לא אתן לשום דבר לפגוע בנו". איתן בורג מצטרף

לכתבה המלאה

בירושלים קיבלו בסיום בשורה עם ההודעה כי מכבי ראשון לציון החליטה לחתום על השחרור של איתן בורג לשורותיה, ובתמורה התחייבו בירושלים לכבד את פסק הבורר שאמור להינתן ביום שלישי, לפני המשחק השני בסדרה. בורג צפוי להתלבש למשחק השני בגן נר.

במקביל, בירושלים לא צפויים לבצע שינויים בסגל לקראת המשחק השני, כשאוסטין וויילי אמור להמשיך לנוח לפחות עד חצי הגמר, בהנחה שירושלים תגיע לשם. בקבוצה מקווים כי אייזיאה מובלי וקאדין קרינגטון, שנמצאים בכושר פחות טוב, כל אחד מסיבותיו, יתעשתו לקראת המשך הפלייאוף.

סייע בהכנת הידיעה: אוהד שוירמן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully