וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רגע לפני המונדיאל: בן טיפוחיו של טוטי עבר לנבחרת אוסטרליה

כריסטיאן וולפאטו, שהובא לאיטליה על ידי אגדת רומא ומשחק כיום בססואולו, קיבל את האישור לייצג את הנבחרת לה סירב ב-2022

תקציר: ססואולו - לצ'ה 3:2/ספורט1

נבחרת אוסטרליה טרם הכריזה על הסגל הסופי שלה למונדיאל 2026, אבל אמורה לקבל חיזוק איטלקי של הרגע האחרון. כריסטיאן וולפאטו, קשר ססואולו בעל האזרחות הכפולה, קיבל את מכתב השחרור מההתאחדות האיטלקית וצפוי לטוס מחר (שבת) ללוס אנג'לס כדי להצטרף לסוקרוז.

עדיין לא ברור אם ישחק נגד מקסיקו, במשחק הידידות האחרון לפני שהמאמן טוני פופוביץ' יפרסם את הסגל הסופי, אבל לאור המאמצים הרבים נראה כי הוא יהיה בין 26 השחקנים, פחות מארבע השנים לאחר שסירב להצטרף לאותה נבחרת במונדיאל 2022 בקטאר.

פופוביץ' ועוזרו פול אוקון הגיעו למתחם האימונים של ססואולו בפברואר ופגשו את וולפאטו, לאחר שהאיטלקי בן ה-22 הביע נכונות "לשנות לאום". לאחר מכן עוד טען השחקן כי הוא ממתין לנבחרת איטליה, אך היסודות הונחו.

"לא היה אולטימטום או לחץ", אמר אז פופוביץ'. "זו הייתה שיחה. ואם הוא רוצה לשחק עבור אוסטרליה, בין אם זה שלושה חודשים, חצי שנה או שנה; אלו צעירים, חייבים לכבד את ההחלטות שהם מקבלים. הוא שחקן צעיר איכותי עם הרבה פוטנציאל. הוא עדיין לא שיחק הרבה כדורגל, אבל יש לו פוטנציאל, ועכשיו כשהוא הביע פתיחות לרעיון, השאר תלוי בו".

חיזוק מהסרייה A. כריסטיאן וולפאטו/GettyImages, Luca Amedeo Bizzarri

וולפאטו נולד וגדל במערב סידני, שם שיחק במחלקות הנוער של סידני FC וכן ווסטרן סידני וונדררס. מאז 2022 שיחק בנבחרות הצעירות של איטליה (שער אחד ותשע הופעות בנבחרת עד גיל 21), כאשר הופעתו הראשונה הייתה בנבחרת עד גיל 19, זמן קצר לאחר שהצטרף לנוער של רומא. הוא ערך את הופעת הבכורה בקבוצה הבוגרת של רומא תחת ז'וזה מוריניו בעונת 2021/22, ושיחק ב‑14 משחקים, כבש שני שערים וסיפק בישול אחד בכל המסגרות.

פרנצ'סקו טוטי האגדי היה האיש שהביא אותו לאיטליה והפך אותו למוחתם הראשון בסוכנות השחקנים שלו. וולפאטו הגדיר אותו כ"אח גדול" וברומא בנו עליו מאוד, כשבקבוצת המילואים אף לבש את מספר 10 המחייב. גם מוריניו פרגן אז, אבל בקיץ 2023 עבר וולפאטו לססואולו ששילמה עבורו 7.5 מיליון יורו. מאז הוא רשם 72 הופעות במדי השחורים-ירוקים, עם שבעה שערים ו‑11 בישולים בליגה ובגביעים, כולל 12 הופעות בהרכב מתוך 26 משחקים בעונת 2025/26, בעונת החזרה של ססואולו לסרייה A לאחר שירדה ב-2024/25.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully