וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבעלים החדש ממשיך לזעזע את פורטלנד: כ-70 עובדים פוטרו

עודכן לאחרונה: 20.5.2026 / 0:32

בארה"ב טוענים: טום דאנדון נפרד משלל אנשי צוות מהצד העסקי: "פשוט ראו מי מרוויח הכי הרבה ופיטרו, בלי להבין מה הם עושים"

דאבל דריבל עונה 1 פרק 52/מערכת וואלה

פחות מחודשיים אחרי חילופי הבעלות, פורטלנד עוברת טלטלה משמעותית מחוץ לפרקט. על פי דיווחים בארצות הברית, המועדון פיטר כ-70 עובדים מהצד העסקי של הארגון, במהלך שנכנס לתוקף באופן מיידי.

הפיטורים אינם נוגעים למחלקת הכדורסל, אלא למחלקות העסקיות והשיווקיות של המועדון. הם מגיעים זמן קצר לאחר שהקבוצה עברה מידי עיזבונו של פול אלן, שנוהל על ידי אחותו ג'ודי, לקבוצת בעלות חדשה בראשות איש העסקים מטקסס טום דאנדון.

אחד השמות הבולטים שנפגעו מהמהלך הוא קייסי הולדאל, הכתב הוותיק של הבלייזרס ואחת הדמויות המזוהות ביותר עם התוכן הרשמי של המועדון. הולדאל, שעבד בארגון יותר מ-18 שנה, כתב ברשת X (לשעבר טוויטר): "אכן פוטרתי אחרי יותר מ-18 שנים עם הטריילבלייזרס. תודה כנה לכל מי שקרא, האזין, צפה או היה מעורב בעבודה שלי לאורך השנים".

העיתונאי שון הייקין סיפר כי שוחח עם אחד האנשים ששרדו את הקיצוצים, ואמר כי "זה מרגיש כאילו הסתכלו על דפי אקסל של משכורות וחתכו את הגבוהות ביותר, בלי להבין מה האנשים האלה עושים או כמה חשובים הם".

נשיא הפעילות העסקית של פורטלנד, דוויין האנקינס, מסר בהודעה: "היום, כחלק מהתוכניות שלנו למצב את הארגון לקראת העתיד, קיבלנו את ההחלטה הקשה לבצע ארגון מחדש בכמה תחומים עסקיים. השינויים הללו השפיעו על אנשים מוכשרים שעזרו לעצב את הטריילבלייזרס במשך שנים רבות. אנחנו אסירי תודה עמוקה על התרומה שלהם, על המנהיגות שלהם ועל האכפתיות שהפגינו מדי יום כלפי הקבוצה, האוהדים וקהילת פורטלנד".

ממשיך בשלו. דאנדון/GettyImages

המהלך מגיע על רקע ביקורת רבה שכבר החלה להישמע בפורטלנד כלפי סגנון הניהול של הבעלות החדשה. דאנדון, שרכש את המועדון בעסקה של 4.25 מיליארד דולר, החל לסמן במהירות שינוי כיוון - גם בצד העסקי וגם בזה המקצועי.

עוד לפני גל הפיטורים דווח כי במועדון קיצצו בהוצאות שונות, כולל צמצום משלחות למשחקי חוץ בפלייאוף, אי הכללת שחקנים שמחזיקים בחוזה דו-כיווני בטיסות למשחקי חוץ בפלייאוף, אי חלוקת חולצות לאוהדים במשחקי הבית, ואפילו דרישה מאנשי הצוות לפנות מוקדם חדרי מלון כדי להימנע מקנסות של צ'ק-אאוט מאוחר.

כמו כן, דאנדון, לפי דיווחים, מוכן להציע למחליפו של טיאגו ספליטר מיליון דולר בלבד לעונה - משכורת שבדרך כלל מאפיינת עוזרי מאמנים ממוצעים בליגה, ולא מאמנים ראשיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully