הכרזה הרשמית על זכייתו של שיי גילג'ס אלכסנדר בתואר ה-MVP הייתה אמורה להיות אחד מרגעי השיא של השידור ב"אמזון פריים" ביום ראשון בערב (שעון ארצות הברית). אלא שכעשר שעות לפני כן, שאמס צ'ראניה כבר פרסם את החדשות - ועורר סערה בעולם ה-NBA והתקשורת האמריקאית.
כתב ESPN דיווח כבר ב-9:50 בבוקר (שעון ארצות הברית) כי כוכב אוקלהומה סיטי זכה בתואר בפעם השנייה ברציפות, כשהוא מקדים את ההכרזה הרשמית שתוכננה לשידור החי לפני משחק 7 בין קליבלנד לדטרויט. זמן קצר לאחר מכן ESPN כבר העלתה כתבה מלאה, וצ'ראניה עצמו הופיע ב"ספורטסנטר".
באולפן של "פריים" לא פספסו את ההזדמנות לעקוץ. המגישה טיילור רוקס אמרה רגע לפני ההכרזה הרשמית של סטיב נאש: "רק כדי שיהיה ברור - ההכרזה הרשמית קורית כאן. דירק (נויבצקי) וסטיב, אתם זכיתם ב-MVP בעבר ואני לא זוכרת ששאמס הרס את זה אז".
בלייק גריפין המשיך את הבדיחה: "מה אתה עושה, בנאדם? זה יום ראשון, שאמס. לך לבראנץ', חנון". העקיצה של גריפין התייחסה לבדיחה ותיקה ברשת, מתקופת תחילת הקריירה של צ'ראניה בטוויטר, אז היה מצייץ לעיתים קרובות על יציאות לארוחות צהריים.
"It's Sunday Shams go to brunch."
— NBA on Prime (@NBAonPrime) May 17, 2026
- @blakegriffin23 pic.twitter.com/y4gxBVUZam
התגובה ברשתות החברתיות ובתקשורת הייתה חריפה במיוחד, בעיקר בגלל העובדה שה-NBA שמרה את תוצאות ההצבעה במשך חמישה שבועות כדי להפוך את ההכרזה לרגע טלוויזיוני גדול עבור אמזון - אחת משותפות השידור החדשות של הליגה במסגרת הסכם זכויות השידור החדש בשווי 77 מיליארד דולר ל-11 שנים.
העיתונאי קלמנטה אלמנזה כתב: "להרוס שוב את רגע ה-MVP זה כל כך עלוב. כולם ידעו ש-SGA יזכה, אז למה לא לתת לו ולאוהדי אוקלהומה ליהנות מהרגע בזמן אמת?". עמיתו תומר אזרלי הוסיף: "הליגה חיכתה חמישה שבועות רק כדי שזה יודלף ככה. איזה בזבוז". אירה ווינדרמן עקץ: "טוב שפריים לא משלמת כסף ל-NBA בשביל ההכרזות האלו". ג'ף שוורץ סיכם: "ה-NBA תכננה להכריז על ה-MVP ב-Amazon Prime, ובמקום זה זה מדווח בטוויטר. מדהים".
גם ב-NBA עצמה לא אהבו את המהלך, בעיקר משום שאף אחד מהפרסים האחרים בפלייאוף 0 כולל שחקן ההגנה ורוקי השנה - לא הודלף לפני ההכרזה הרשמית.
Shams explains himself:
— Oh No He Didn't (@ohnohedidnt24) May 18, 2026
"When I get it I vet it and then my job is to report the news. It's not gonna be the last time where I'm just gonna try to do my job to the best of my ability" https://t.co/iPvcEtGOGO pic.twitter.com/b9su9BwtI6
עם זאת, היו גם מי שהגנו על צ'ראניה. רויס יאנג, לשעבר כתב ESPN וכיום הנהלה באוקלהומה סיטי, כתב: "אל תאשימו את שאמס. תאשימו את מי שסיפר לו".
צ'ראניה עצמו התייחס לביקורת בתוכנית של פט מקאפי והבהיר שלא יתנצל על עבודתו. "כשאני מקבל מידע ואני מוודא אותו - כמו שעשיתי בלילה שבין שבת לראשון - זו העבודה שלי לדווח עליו", אמר. "לא משנה אם זו ידיעה קטנה או ענקית כמו זכייה שנייה ברציפות של שיי ב-MVP. אני מרגיש אחריות לדווח את החדשות. זה מה שאני חושב עליו כשאני קם בבוקר וכשאני הולך לישון".
בסופו של דבר, ההכרזה הרשמית בכל זאת התקיימה באולפן של פריים, כשסטיב נאש חשף את הזכייה של גילג'ס-אלכסנדר. כוכב הת'אנדר קיבל 83 מתוך 100 קולות למקום הראשון והקדים את ניקולה יוקיץ' וויקטור וומבניאמה בדרך ל-MVP שני ברציפות.
