מנהלת הליגות בכדורגל פרסמה מוקדם יותר את מועדי המשחקים בפלייאוף העליון עד שני המחזורים האחרונים, ואחד הדברים המעניינים הוא שבמחזור ה-34 תשחק הפועל תל אביב מול הפועל באר שבע ביום שישי בשעה 16:00. עם זאת, באותו מחזור בפלייאוף העליון יש עוד נקודה מעניינת מאוד: המשחק בין מכבי חיפה להפועל פתח תקווה ייערך בשעה 18:00, בתוך השבת.
כזכור, פרסמנו כאן בשבוע שעבר שהחל מהעונה הבאה מנהלת הליגות בכדורגל תוותר על המענק המיוחד במסגרת הפיילוט שיש לה מול הטוטו, וגם בשעון הקיץ ייערכו משחקים בתוך השבת בפריסה רחבה יותר. אז מה בכל זאת ההסבר לכך שבאותה שבת, 16 במאי, ייערך המשחק בסמי עופר לפני צאת השבת?
ההסבר הוא שב-28 בפברואר, בעת שנפתחה המלחמה מול איראן, היה אמור להיערך מחזור ובו שני משחקים שנפתחים בתוך השבת: אחד בשעה 15:00 והשני בשעה 17:00. המנהלת כמובן לא יכלה לקיים את המשחקים בגלל פתיחת המלחמה, אבל נשאר לה קרדיט בהסכם מול הטוטו, שלפיו מגיעים לה שני משחקים שיחלו בתוך השבת.
המשחק הראשון הוא כאמור ביום שבת, 16 במאי, שבו מכבי חיפה תארח את הפועל פתח תקווה. ייתכן שגם במחזורים ה-35 וה-36, שהשיבוצים אליהם טרם פורסמו, יהיה משחק נוסף בתוך השבת. זה ההסבר לכך שהמשחק ייפתח בתוך השבת. יש גם לציין שהמנהלת קבעה את המשחק לשעה 18:00, אבל אם יהיו באותו שבוע תנאי שרב, הוא יידחה וייפתח בשעה 19:00.
צריך כמובן שוב להסביר שכאשר יש שעון חורף, אין הגבלה על המנהלת והיא יכולה לקיים משחקים בתוך השבת. מאחר שהמחזור של 28 בפברואר היה בתוך שעון החורף, שני משחקים היו אמורים להתחיל בתוך השבת. המנהלת לא יכלה ליהנות מהם בגלל המלחמה, ולכן תוכל להתחיל שני משחקים בתוך השבת במחזורים שנותרו, כאשר אחד מהם הוא המשחק ב-16 במאי בסמי עופר.
