וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בפעם החמישית: רז הרשקו עלתה לגמר אליפות אירופה

עודכן לאחרונה: 19.4.2026 / 12:48

לא עוצרת: הרשקו ממשיכה את האליפות המוצלחת של הישראלים ואת המאזן המצוין שלה, והעפילה לגמר חמישי ברציפות. לניר, שרק חזרה מפציעה, נאלצה לפרוש

הג'ודוקא הישראלי יצחק אשפיז עם המאמן שני הרשקו/איגוד הג'ודו

היום הרביעי של אליפות אירופה בג`ודו יצא הבוקר (ראשון) לדרך, כשהמשלחת הישראלית ממשיכה את ההצלחות באליפות בטביליסי: אחרי המדליות של תמנע נלסון לוי ויצחק אשפיז, גם רז הרשקו הבטיחה מדליה כשהעפילה לגמר.

רז הרשקו (78+ ק"ג), התקווה הגדולה של ישראל ליום התחרויות, הצליחה להעפיל לגמר חמישי ברציפות באליפות אירופה, אחרי ניצחון מרשים בחצי הגמר. הרשקו החלה את האליפות משלב שמינית הגמר, שם ניצחה את אירינה ז'לזארסקה הבולגרייה שספגה שלושה עונשים. ברבע הגמר היא פגשה את אריקה סימונטי האיטלקייה, ו-45 שניות לסיום השיגה יוקו מכריע. בחצי הגמר מול הלנה ווקוביץ' הקרואטית היא פתחה עם יוקו והמשיכה לריתוק - שהשלים עבורה איפון ושלח אותה לקרב על הזהב.

לא עוצרת. הרשקו/GettyImages

ענבר לניר (עד 78 ק"ג), שחזרה אחרי פציעה והתחרתה לראשונה אחרי למעלה מארבעה חודשים, פרשה ברבע הגמר אחרי פציעה מהירה. לניר פתחה עם ניצחון על מתילדה נימאייר הגרמנייה, כשהיא משיגה ווזארי מהיר ולאחר מכן איפון, בדרך למפגש ברבע הגמר עם קיילה איסופי הצרפתייה. לניר, כזכור, זכתה במדליית הכסף באולימפיאדת פריז ואלופת העולם מ-2023 - אבל מיד עם פתיחת הקרב נפצעה, ונאלצה לפרוש באכזבה גדולה עבורה.

יולי מישינר (78+ ק"ג), שהחלה את האליפות משלב שמינית הגמר, ניצחה את אליס סטארצבה הרוסייה בזכות יוּקו. אבל נכנעה ברבע הגמר ללאה פונטן הצרפתייה בזכות איפון מהיר. מישינר פגשה בית הניחומים את רומאן דיקו הצרפתייה - אבל נכנעה לה וסיימה שביעית.

יוסיף סימין (עד 100 ק"ג) הודח כבר בקרב הראשון לאחר שהפסיד לבנימין מתאסיי הסלובני.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully