ג'ואי בארטון עדיין משחק כדורגל... בכלא. כדורגלן העבר, שהחל את דרכו במנצ'סטר סיטי ושיחק בין היתר גם בניוקאסל, מארסיי וריינג'רס ורשם הופעה אחת במדי נבחרת אנגליה, נעצר בחודש שעבר בגין תקיפת גבר בן 51 סמוך למועדון מחוץ לליברפול. לפני מעצרו הוא הנחה פודקאסט, והתוכנית ממשיכה גם בהיעדרו ומשאירה את הציבור מעודכן.
המנחה השותף של הפודקאסט, הידוע בשם "קאבום", אמר לאחרונה על בארטון: "הוא ירד קצת במשקל, משחק קצת כדורגל, נשאר פעיל. הוא מכונה אמיתית". לפי הדיווחים, בארטון אף הפך לקפטן של קבוצת הכלא שלו. אותו קאבום גם חשף כי הקשר לשעבר נהנה לחלק את האוטוביוגרפיה שלו לשאר האסירים.
בארטון מואשם בתקיפה ובתקיפה הגורמת חבלה, לאחר דיווח על תקיפה של גבר שסבל מפגיעות חמורות בפנים ובגוף. הקורבן אושפז במצב קריטי, כשבארטון נעצר יחד עם גארי אוגריידי בן ה-50, ששוחרר מאז בערבות.
ידוע בשל מזגו הסוער על המגרש, בארטון היה מעורב בעימותים רבים במהלך הקריירה שלו, הן עם חברי קבוצה והן עם יריבים. בשנה שעברה הורשע בארטון גם בתקיפה פיזית של בת זוגו ("בעט באשתו עד עילפון כשהילדים בחדר הסמוך" במהלך ויכוח ב-2021) ונידון ל-12 שבועות מאסר על תנאי.
במקרה החדש, מועד המשפט נקבע ל־1 בספטמבר. בדיון שנערך בפני בית משפט השלום בליברפול ביום שלישי האחרון, בארטון כפר באשמה.
