הזוועות שפוקדות את המפגינים האיראנים לא פוסחות גם על הספורטאים המקומיים. איראן הוציאה להורג הבוקר (חמישי) את המתאבק סאלח מוחמדי, בן 19, יחד עם שני אזרחים נוספים. השלושה הואשמו במעורבות בהריגת שני שוטרים במהלך המהומות בינואר 2026, והוצאו להורג בתלייה בעיר קום.
מוחמדי זכה בספטמבר 2024 במדליית ארד בגביע סאיטייב ברוסיה וזומן לנבחרת עד גיל 19 לאור הופעותיו בזירה הבינלאומית. ההוצאה להורג שלו מעוררת הד גדול במיוחד מאחר שמדובר בספורטאי צעיר ומוכר יחסית בענף ההיאבקות באיראן.
על פי ארגוני זכויות אדם איראניים, מוחמדי נעצר ב-15 בינואר 2026 ונידון למוות כבר ב-4 בפברואר, פחות משלושה שבועות לאחר מעצרו. בארגונים טענו כי הוא הכחיש את המיוחס לו בבית המשפט, אמר שהודאתו הוצאה ממנו בעינויים, ולא קיבל גישה כלשהי לייצוג משפטי או להגנה הוגנת.
מערכת המשפט באיראן טענה כי השלושה הורשעו בעבירות חמורות, ובהן הריגת שני שוטרים וביצוע פעולות "לטובת ישראל וארצות הברית". הפרשה כבר מעוררת השוואות למקרה של המתאבק נביד אפקרי, שהוצא להורג ב-2020 והפך לסמל לרדיפת ספורטאים באיראן.
19-Year-Old Protester Said to Be Hanged After Death Sentence
— EuroPost Agency (@EuroPostAgency) March 19, 2026
Reports claim Iranian wrestler Saleh Mohammadi has been executed following his conviction over protest-related charges, though official confirmation remains limited. #EuroPost pic.twitter.com/IYUw95HvnP
לפי דיווחים, רשימה ארוכה של ספורטאים, מאמנים ושופטים עדיין מוחזקים במעצר על רקע גל המחאות האחרון, וארגוני זכויות אדם מזהירים כי ייתכנו הוצאות להורג נוספות בתיקים דומים.
בין השמות שעלו בדיווחים נמצאים גם כדורגלנים, מתאגרפים, מאמני כדורסל ושחקני כדורמים. בארגוני זכויות אדם טוענים כי ההוצאה להורג של מוחמדי ושל שני הנאשמים הנוספים היא הראשונה הקשורה ישירות למחאות ינואר 2026, ומזהירים מפני החרפה נוספת של הדיכוי מצד השלטון האיראני.
