ויקטור פונט, המתחרה של ז'ואן לאפורטה בבחירות לנשיאות ברצלונה, מתח שוב ביקורת חריפה על הנשיא המכהן. פונט השווה בין שתי הקדנציות של יריבו: הוא כינה את הראשונה (2003 עד 2010) כ"לאפורטה קנדי", וציין אותה ככהונה הטובה ביותר בתולדות המועדון, אך את זה הנוכחית (2021 עד 2026) הגדיר כ"לאפורטה טראמפ" וטען כי היא הקדנציה הכי גרועה בהיסטוריה ומסכנת את ברצלונה.
"לאפורטה קנדי של הימים הראשונים היה מגיש היום הצבעת אי-אמון נגד לאפורטה טראמפ הנוכחי", אמר איש העסקים בן ה-53 בריאיון ל"רדיו קטלוניה", ארבעה ימים לפני יום הבחירות שיהיו גורליות לעתיד ברצלונה.
פונט גם הטיל ספק בכמה מההצלחות שמיוחסות ללאפורטה ובקשרים של המועדון. הוא צמצם את הקרדיט שניתן לנשיא על מינויו של האנזי פליק וטען כי לאפורטה למעשה ירש את רוב הסגל הקיים.
בנוסף, הוא הגן על דבריו של כוכב ומאמן העבר צ'אבי בנוגע לאפשרות שהייתה להחזיר את ליאונל מסי ("מסי לא חזר לברצלונה כי לאפורטה לא רצה. לאפורטה מחזיק בכל הכוח במועדון, והוא ידע שמסי יכול לערער את הכוח הזה") והבהיר לגבי תוכניותיו: "אנחנו רוצים לאחד את כל אוהדי בארסה. אנחנו רוצים לתת עדיפות לחברי המועדון".
