לפני פחות משבועיים נראה היה שכריסטיאנו רונאלדו סיים את ההרפתקה שלו בערב הסעודית. בפורטוגל דיווחו שהכוכב בן ה-41 סירב לשחק במדי אל נאסר לאחר ש"התאכזב מהאופן שבו נוהל המועדון על ידי קרן ההשקעות הציבורית של ערב הסעודית (PIF)".
כחלק מהמהלכים האגרסיביים של סעודיה להפוך את הליגה המקומית לשם דבר עולמי, קרן ההשקעות הציבורית של המדינה רכשה ביוני 2023 כ-75% מהמניות של ארבעת המועדונים הגדולים במדינה. הם כינו זאת "הפרטה", אבל זה היה בדיוק ההפך מהפרטה. אל נאסר, אל הילאל, אל איתיחאד ואל אהלי הפכו לחלק בלתי נפרד מזרוע הפרופגנדה של סעודיה - דיקטטורה דתית בה בערך כ-40% מהאוכלוסייה הם עובדים זרים בלי זכויות עובד או אפילו זכויות אדם.
את רונאלדו, זה כמובן לא מעניין בכלל. הסיבה המרכזית לכך שהיה מתוסכל מ-PIF היתה שחברו מריאל מדריד קארים בנזמה עזב את אל־איתיחאד של PIF ולא הצטרף לאל נאסר של PIF אלא לאל-הילאל של PIF. אז רונאלדו רטן, איים בשביתה, התעצבן, הדליף לעיתונות הפורטוגלית את כל הכעסים שלו ואז כל האירוע הזה הסתיים בפתאומיות אחרי שבכירים סעודים הבהירו לו שישתוק בקשר לדברים האלה כי הוא מקבל את הכסף הגדול (בערך 250 מיליון דולר בעונה) בשביל להיות כלי במכונת השיווק הסעודית.
הפורטוגלי בן ה-41 - שיודע שלא היה מקבל סכום כזה בשום מקום בעולם (בין 2002 ל-2023 הרוויח בערך 550 מיליון דולר באירופה) - התנהל מאז כמו "טאטאלע". "אני שייך לערב הסעודית", הכריז אחרי משחק החזרה שלו מול אל חזם. "אני רוצה להישאר כאן. זו מדינה שקיבלה אותי, את משפחתי ואת חבריי. אני מאושר כאן ואני רוצה להישאר כאן".
בלילה שלאחר המשחק ענד בִּישְתּ מסורתי והצטלם בגאווה עם האוהדים לרגל ערב יום היסוד של ערב הסעודית - חג המציין את הקמתה של המדינה הסעודית ב-1932. "חזרנו למקום שאליו אנחנו שייכים. עכשיו - לעבודה!" כתב CR7 בפוסט ברשתות החברתיות שלו שמגיעות למאות מיליוני אנשים ברחבי העולם, בעיקר צעירים, ומשווקות את סעודיה כמעיין מדינה חדשה, מרגשת ומתפתחת שיש בה אירועי ספורט וכוכבים גדולים - ולא מדינה שמזהמת את העולם, רוצחת עיתונאים, מדכאת זכויות אדם ומלבינה את התדמית שלה דרך כדורגל.
תכל'ס, זה עצוב שאחד מגדולי הכדורגלנים בהיסטוריה - בשביל בצע כסף והרצון העז להגיע לאלף שערים בכדורגל המקצועי (אגב, השבוע הפך לשחקן היחיד בהיסטוריה שכבש 500 שערים אחרי גיל 30) - הפך לכלי שיווקי כל כך משמעותי עבור רודנות מוסלמית.
??? Sheikh Brendan Rodgers on Founding Day in Saudi Arabia. ?️ pic.twitter.com/n6776LeWKA
— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) February 23, 2026
כמובן שהוא לא היחיד בכדורגל העולמי שהכסף הגדול עיוור אותו לחלוטין. בסרטון שפורסם השבוע ניתן היה לראות את "השייח' ברנדן" (ברנדן רוג'רס, מאמן קבוצת אל קאדסיה) כשהוא מצטלם בלבוש מסורתי סעודי לכבוד החג, תוך שהוא אוחז ברובה. "אני רוצה לברך מכל הלב את כל אזרחי ערב הסעודית" אמר רודג'רס. "לסעודיה יש מורשת עשירה באמת ועתיד מרגש מאוד לפניה".
אל קאדסיה, שנמצאת בבעלות חברת הנפט הגדולה בעולם ארמקו, עלתה רק בעונה שעברה לליגה הבכירה, אך כבר רשמה ניצחונות גדולים ובדרך לאליפות. במועדון משחקים כוכבים כמו החלוץ האיטלקי מתיאו רטגי, הקשר הפורטוגלי אוטאביו, והשוער הבלגי קוין קסטילס.
בעונה הבאה הקבוצה צפויה לעבור לאצטדיון חדש ורוג'רס, שרק ב-2023 אמר ש"זה לא מרגיש נכון" להצטרף לאימון קבוצה בסעודיה, הרגיש דווקא שזה מאוד נכון להצטרף ב-2025 לקבוצה בשליטת חברת הנפט הממשלתית הסעודית. לפי הדיווחים הוא מקבל סכום שקרוב לחצי מיליון דולר בשבוע כדי לאמן את הקבוצה. כן, גם הוא "של סעודיה".
מילא שהזרים בכדורגל הסעודי היו מקבלים את הכסף אבל היו עסוקים רק בכדורגל, אבל לא משלמים להם כל כך הרבה כסף כדי שרק יעסקו בכדורגל. הם חייבים, על פי החוזה, גם לקדם ולשפר את תדמית הכדורגל הסעודי בפרט וסעודיה בכלל.
זה עצוב אבל זו האמת. סעודיה רכשה את מכונת כביסת התדמית שנקראת "כדורגל" ושולטת במכונת השיווק שנקראת "כריסטיאנו רונאלדו" - אחד האנשים המפורסמים בעולם. הוא אפילו מודה בזה כאמור. אף אחד לא אומר "אני שייך לאנגליה" אם הוא נרכש על ידי מנצ'סטר יונייטד. אבל בסעודיה, אם אתה נרכש על ידי קבוצה בליגה הסעודית אתה "שייך לסעודיה".
