וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טירוף במכבי ת"א: "אמרו שהפועל פייבוריטית ושאנחנו לא בתמונה"

עודכן לאחרונה: 15.1.2026 / 7:02

מליקה עם "רגע מושלם". בן חמו עם "דם של מכבי". אבו פרחי הוא לב הניצחון. מכבי תל אביב מאושרת מעוד דרבי צהוב, סותמת פיות למספידים ("היה לנו מה להוכיח") ויודעת שהאתגר האמיתי עוד לפניה

תקציר גביע המדינה: הפועל תל אביב - מכבי תל אביב 5:4 בפנדלים/ספורט1

אושר עצום נרשם במכבי תל אביב אחרי הניצחון אמש (רביעי) בדרבי על הפועל תל אביב וההעפלה לרבע גמר גביע המדינה. במשך דקות ארוכות חגגו השחקנים על כר הדשא עם האוהדים בשערים 10- 11 והמשיכו לתוך חדר ההלבשה, עד שעזבו את בלומפילד אחרי חצות. הכוכב המרכזי היה השוער אופק מליקה, שזכה לברכות, חיבוקים, נשיקות, שירים והרבה אהבה מחבריו, אחרי שהציל את הפנדל המכריע מרגליו של לירן רוטמן.

במכבי תל אביב אמרו אמש: "זה היה נכון ללכת עם אופק לפני כחודש. אבל גם עם הבחירה בו כשוער המוביל, אי אפשר היה לחלום על ערב כזה שהוא לוקח פנדל כמעט מושלם ברגע הכי מושלם. מגיע לאופק להיות הגיבור של הדרבי הזה. זה משחק שיכול לשנות עבורו את כל הקריירה".

ווינר. מליקה/אריאל שלום

גם איתי בן חמו, שכבש את הפנדל אשר ניצח את המשחק, זכה להרבה קרדיט בין היתר מהמאמן ז'ארקו לאזטיץ שאמר בסיום במסיבת העיתונאים: "בחרתי באיתי לבעוט את הפנדל הזה כי יש לו דם של מכבי. בחור עם אופי מצוין ושחקן טוב מאוד".

אבל עוד לפני הפנדלים מכבי תל אביב הראתה הרבה אופי כאשר הצליחה בעשרה שחקנים במשך דקות ארוכות כולל ההארכה לשמור על תוצאת התיקו ולהביא את עצמה למצב שהיא תוכל לנצח בפנדלים ולשמור בחיים את הרצף העצום מאז 2014 בו היא לא מפסידה בדרבי.

"רבים הספידו אותנו ואמרו שהפועל תנצח ואפילו בקלות", אמר אמש אחד השחקנים. "אמרו שהפועל פייבוריטית ושאנחנו לא בתמונה בכלל לדרבי הזה. היה לנו מה להוכיח לעצמנו. לפני ההרחקה של רוי רביבו היינו טובים יותר. שלטנו שליטה מלאה במשחק והיינו מנצחים ב 90 דקות אם לא היה מורחק לנו שחקן. אסור להספיד את מכבי תל אביב אף פעם".

היו מספר שחקנים נוספים שבלטו במיוחד בערב האדיר שייכנס להיסטוריה של מכבי תל אביב. כך למשל סייד אבו פרחי שפתח כחלוץ ובגלל ההרחקה עבר לשחק על כל הכנף השמאלית עם הרבה עבודת הגנה והוא היה מהמצטיינים של מכבי תל אביב אמש.

העיר עדיין צהובה. מכבי חוגגת/אריאל שלום

לאזטיץ' פירגן אמש למאמן שרון מימר, אשר פיתח את אבו פרחי במכבי בני ריינה וגם גיא לוזון מאמנו בנבחרת הצעירה זכה למחמאות ממאמן מכבי תל אביב. לא רחוק מאבו פרחי רשם הליו וארלה עוד משחק טוב בשורות הקבוצה עם שער שכבש והרבה הקרבה לאורך כל הדקות בהן שיחק.

בסך הכל זו הייתה הופעה שמכבי תל אביב תרצה לקחת איתה הלאה כבר למשחק בסמי עופר מול מכבי חיפה ביום ראשון. "צריך לזכור שבסך הכל עברנו סיבוב בגביע. עוד 11 ימים יהיה לנו עוד דרבי בליגה ובסופו של דבר כששמים בצד את כל האירוע הגדול הזה אנחנו רחוקים מהמקום הראשון ויש לנו הרבה נקודות לקחת כדי לנסות ולחזור למאבק האליפות", סיכם גורם במועדון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully