נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צפוי לארח היום (שלישי) את כריסטיאנו רונאלדו בבית הלבן, ימים ספורים אחרי העפלתה של פורטוגל למונדיאל 2026 שיתקיים בארה"ב בשנה הבאה.
חודשים ספורים לפני פתיחת הטורניר שייערך בארה"ב, קנדה ומקסיקו, הכוכב הפורטוגלי יפגוש את טראמפ, האיש עליו אמר בשנה שעברה שהוא "מהבודדים שמסוגלים לשנות את העולם".
ישנם גם דיווחים שלפיהם פורטוגל מתכננת לקיים משחק ידידות מול נבחרת ארצות הברית כהכנה למונדיאל, מפגש שעשוי להעניק לקהל האמריקאי הזדמנות לראות את רונאלדו מקרוב עוד לפני פתיחת הטורניר.
טראמפ כבר אירח בעבר את נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו במספר ביקורים בבית הלבן, והביע מעורבות גדולה בניהול הגביע העולמי. רונאלדו הביע עניין במפגש עם טראמפ, וכעת הבית הלבן אישר באופן רשמי את הביקור.
יהיה זה יום דיפלומטי עמוס עבור טראמפ: גורמים בבית הלבן המצוטטים בדיווח מאשרים כי רונאלדו צפוי להגיע באותו יום שבו טראמפ ייפגש גם עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן - על רקע השיחות על אפשרות לנורמליזציה עם ישראל ומכירת מטוסי קרס לערב הסעודית מארה"ב.
נכון לעכשיו לא ברור אם קיימת זיקה בין שני המפגשים. רונאלדו משחק כיום באל־נאסר הסעודית, אך לא נמסר על קשר ישיר בין סדרי היום של הפגישות.
