מייקל ריי ריצ'רדסון, ארבע פעמים אולסטאר ב-NBA שכונה "שוגר" והושעה בזמנו מהליגה בעקבות שימוש בסמים, הלך לעולמו היום (שלישי) בלוטון, אוקלהומה, בגיל 70, זמן קצר לאחר שאובחן כחולה בסרטן הערמונית - כך אישר עורך דינו וחברו, ג'ון זלבסט.
"עולם הכדורסל וכל מי שפגש את מייקל איבד ספורטאי ענק", אמר זלבסט לאתר Andscape. "הוא חי את חייו במלואם. הוא התגבר על קשיים בלתי נתפסים והצליח למרות הכול. הוא מהווה דוגמה אמיתית לגאולה אישית ולהתמדה. בעיניי, הוא השחקן הטוב ביותר בתולדות ה-NBA שלא נכנס להיכל התהילה. שחקן, אדם ואב יוצא מן הכלל".
ריצ'רדסון, יליד דנבר, כיכב באוניברסיטת מונטנה לפני שנבחר במקום הרביעי בדראפט 1978 על ידי ניו יורק ניקס. במהלך קריירה של שמונה עונות ב-NBA, שיחק בניקס, גולדן סטייט ווריורס וניו ג'רזי נטס, נבחר לארבעה משחקי אולסטאר והוביל את הליגה בחטיפות שלוש פעמים. בעונת 1984/85 קלע שיא קריירה של 20.1 נקודות, מסר 8.2 אסיסטים, לקח 5.6 ריבאונדים והשיג 3 חטיפות למשחק - הנתון הטוב בליגה - וזכה בתואר הקאמבק של השנה.
הקריירה המבטיחה של ריצ'רדסון נעצרה בפתאומיות בשנת 1986, כשנאסר לשחק בליגה לאחר הפרת מדיניות הסמים בפעם השלישית. הוא סבל מבעיות התמכרות לקוקאין, ובתום ההשעיה שיחק תקופה קצרה בליגת המשנה (CBA), ולאחר מכן עבר לשחק באיטליה ובצרפת, שם סיים את הקריירה המקצועית שלו בשנת 2002. בדרך גם העביר תקופה קצרה בהפועל רמת גן.
ב-2007, כאשר אימן את אלבאני פטרונס מליגת ה-CBA, הוא הושעה בעקבות הערות אנטישמיות. בין היתר אמר: "כל היהודים ערמומיים. הייתם פעם בנמל התעופה בתל אביב? ראיתם איך הם בודקים כל דבר? זה בגלל שהם שיש להם מה להסתיר. שונאים אותם בכל העולם, ויש לזה סיבה: הם ערמומיים. תראו את כל העסקים המצליחים בעולם, הם מנוהלים על ידי יהודים".
בראיון ל-Andscape במאי האחרון סיפר ריצ'רדסון על היום הקשה בחייו: "היום האפל ביותר שלי היה כשהאיש מה-NBA פגש אותי בשדה התעופה ואמר לי שאני מושעה לצמיתות. לעולם לא אשכח את זה. הם חיכו לי בניוארק. ברגע שירדתי מהמטוס, ידעתי. אחר כך חזרתי הביתה ונכנסתי לכמה ימי שתייה והתמוטטות. ואז התעוררתי ואמרתי לעצמי - נכנסתי לזה בעצמי, ואני גם אצא מזה בעצמי".
בשנים האחרונות הוא חי באוקלהומה עם אשתו קימברלי, והיה אורח קבוע במשחקי אוקלהומה סיטי ת'אנדר, ובנו הוא הכדורגלן אמיר ריצ'רדסון, קשר פיורנטינה ונבחרת מרוקו.
בשנת 2024 פרסם ריי ריצ'רדסון את ספרו האוטוביוגרפי ובאפריל האחרון חגג יום הולדת 70 במסיבת הפתעה בפיניקס. "זה היה נס להגיע לגיל 70 אחרי כל מה שעברתי", אמר אז. "הייתה מסיבה מפתיעה, כל החברים שלי באו, חלקם לא ראיתי עשור שלם. זה היה מרגש, כי בכל שנה אתה מאבד מישהו. אז לראות שוב את כולם זו מתנה".
