וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בלתי נתפס: דני אבדיה "לא מתעסק" במספרים, אבל מדורג 10 בקלעי ה-NBA העונה

עודכן לאחרונה: 9.11.2025 / 11:01

בארה"ב ממשיכים להתרשם מהיציבות שמציג העונה הישראלי של פורטלנד: "משחק בביטחון כפי שלא ראינו ממנו מעולם". אבדיה טוען שלא אכפת לו שפספס טריפל דאבל: "רק מנסה לעזור לקבוצה"

דני אבדיה ושחקני פורטלנד חוגגים את הניצחון על אוקלהומה סיטי/trailblazers

חובבי הכדורסל בישראל כבר מגיעים לשלב שבו היכולת של דני אבדיה נלקחת כמובנת מאליה, אבל קשה שלא להתפעל מהמספרים שהישראלי מעמיד ב-NBA העונה. הלילה (בין שבת לראשון) אומנם פורטלנד הפסידה למיאמי, אבל אבדיה סיים כקלע המוביל במשחק.

בניתוח הפנטזי של CBS התרשמו מהיציבות שאבדיה מפגין העונה, וציינו כי אבדיה סיים עם 33 נקודות (12 מ-21 מהשדה, 3 מ-9 מחוץ לקשת, 6 מ-7 מהעונשין), 11 ריבאונדים, שמונה אסיסטים וחסימה אחת ב־37 דקות, בהפסד 136:131 למיאמי בליל שבת.

ממתי לראות ישראלי מוביל את רשימת הקלעים במשחק NBA זה דבר מובן מאליו? אבדיה/GettyImages

"אבדיה מילא את כל טור הסטטיסטיקה בדרכו לדאבל־דאבל שני ברציפות, הפורוורד בן ה־24 הוביל את כל השחקנים בנקודות, כשהוא משווה את השיא העונתי שלו. הוא גם קבע שיא עונתי בריבאונדים, וחילק שמונה אסיסטים או יותר במשחק שני ברציפות. אבדיה קלע 20 נקודות או יותר בכל אחד מתשעת משחקיו העונה למעט אחד, וממשיך לספק נתונים מקיפים ומאוזנים".

באתר "blazersedge" נכתב ש"דני אבדיה משחק בביטחון אישי כפי שלא ראינו ממנו מעולם. כשפורטלנד צריכה סל או להעלות את הקצב במגרש, דני הוא האיש שלה כרגע".

ואכן, כרגע אבדיה מדורג עשירי בכל הליגה (!) מבחינת כמות נקודות כוללת העונה, עם 228 נקודות בסך הכל. כלומר, עד עתה העונה, רק תשעה שחקנים קלעו יותר מקודות ממנו בטוטאל. מבחינת ממוצע, הוא התייצב במקום ה-16 בליגה עם 25.3 נקודות למשחק - מעל שחקנים כמו ניקולה יוקיץ', ויקטור וומבניאמה, קווין דוראנט, ג'מאל מארי וג'יימס הארדן.

אבדיה עצמו אמר אחרי המשחק שהוא לא מתעסק בטריפל דאבלים או בסטטיסטיקה אישית, אלא רק מחפש ניצחונות. "ההבדל היה בהגנה", אמר אבדיה, כשנשאל מה הכריע את המשחק, "אנחנו צריכים להיות מפוקסים, עשינו הרבה עבירות ברבע האחרון, איבדנו ריכוז ברבע השני וזה היה כדור שלג. הפסקנו להיות אגרסיביים וללחוץ כל המגרש, היינו רכים מדי ואפשרנו להם לקלוע סלים קלים בצבע".

על שיא הריבאונדים והטריפ דאבל שאליו היה קרוב: "אני מנסה רק לעשות בוקס אאוט עבור החבר'ה, לייצר מצבים, לא משנה לי אם הכדור אצלי או אצל מישהו אחר כל עוד אנחנו עושים את המהלך הנכון".

  • עוד באותו נושא:
  • דני אבדיה

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully