דיימון ג'ונס, שחקן ה-NBA ועוזר המאמן לשעבר, כפר באשמה בבית משפט פדרלי בברוקלין, לאחר שהואשם כי הרוויח ממשחקי פוקר שהוטו מראש וממכירת מידע פנימי על פציעות של שחקני לוס אנג'לס לייקרס לברון ג'יימס ואנתוני דייויס למהמרים.
ג'ונס בן ה-49, דמות מוכרת בליגה, שיחק ב-11 עונות NBA והרוויח מעל 20 מיליון דולר בקריירה. לפי כתב האישום, הוא מכר מידע רגיש על מצבו הבריאותי של שחקני הלייקרס לגורמים שהשתמשו בו לצורכי הימורים, ובמקביל השתתף במשחקי פוקר לא חוקיים שבהם היו מעורבים גם חברים ממשפחות פשע בניו יורק.
כידוע, הפרשה נחשבת לחלק מחקירת הימורים רחבה יותר שמטלטלת את ה-NBA, ובמסגרתה נבדקת גם מעורבותם של גורמים נוספים מהליגה. שמותיהם של צ'ונסי בילאפס - מאמנו של דני אבדיה בפורטלנד טרייל בלייזרס - ושל טרי רוזיר משארלוט הורנטס הוזכרו בחקירה, אך לפי שעה לא הוגשו נגדם כתבי אישום.
ג'ונס שוחרר בערבות של 200 אלף דולר, ועורך דינו ציין כי "ייתכנו מגעים להסדר טיעון".
