נבחרת ישראל הובסה הערב (שבת) 5:0 על ידי נורבגיה באוסלו, וספגה חמישייה שנייה ברציפות במוקדמות המונדיאל. אם ב-5:4 מול איטליה לפני כחודש השחקנים של רן שמעון התחרו וגם הרגישו שהם שווים נקודה או יותר, הפעם ישראל לא היוותה יריב. התחושה הייתה שאם נורבגיה לא הייתה מורידה הילוך במחצית השנייה, התוצאה הייתה יכולה להיות אפילו גבוהה יותר.
"אפשר לנתח, לדבר, נורבגיה זה ליגה אחרת. קיבלנו שיעור גדול מנבחרת מעולה ואסור לנו לפספס אותו. נלמד מזה, נלמד הרבה", סיכם רן בן שמעון, "צריך עכשיו לשתוק ולקבל את הביקורת שמגיעה לנו. כל מה שיגידו מגיע לנו כי לא היינו באירוע. כולם עשו הרבה מאוד טעויות, אנחנו בצוות המקצועי, השחקנים... נלמד מהן ונתקן".
המאמן הוסיף: "טעיתי בהרבה דברים, כמו כולם. לא אתחיל לנתח עכשיו. היו הרבה דברים שלא עבדו, כנראה שלא נתנו עליהם את הדגשים או שלא העברנו אותם טוב. אני מאוכזב מדברים שקרו ושלא הצלחתי להשפיע עליהם, אבל אני לא מאוכזב מאף שחקן של הנבחרת".
בן שמעון סיכם: "יש לנו משחק באיטליה בעוד שלושה ימים, צריך אנרגיות, שיקום פיזיולוגי. יש דברים שקורים בחיים וצריך לדעת איך לקבל אותם".
מוקדמות המונדיאל - בית ט'
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 נורבגיה6 6 0 0 3-29 18 2 איטליה5 4 0 1 8-15 12 3 נבחרת ישראל6 3 0 3 16-15 9 4 אסטוניה6 1 0 5 16-6 3 5 מולדובה5 0 0 5 25-3 0
ישראל תתארח אצל איטליה ביום שלישי.