לחץ גדול במכבי תל אביב אחרי ה-1:1 אמש (ראשון) מול מכבי חיפה. בקבוצה סופרים כבר ארבעה משחקים רצופים ללא ניצחון בליגת העל בארץ ובליגה האירופית, כאשר בארבעת המשחקים האלה כבשה הקבוצה רק שני שערים.
לצד הביקורת על ההחלטה של שופט המשחק אמש יגאל פריד לפסוק לפנדל מפוקפק לזכות מכבי חיפה סמוך לשריקת הסיום, קיימת ביקורת עצמית בתוך המועדון כלפי הצורה שבה הקבוצה הגיעה אתמול למשחק. במועדון יודעים שהמחצית הראשונה אמש הייתה מהגרועות של הקבוצה בכל התקופה של ז'ארקו לאזטיץ' כמאמן מכבי תל אביב. יתרה מכך גורמים במועדון התקשו אמש להיזכר מתי מכבי תל אביב שיחקה כל כך גרוע כמו במחצית הראשונה.
"הגענו למשחק כאילו אנחנו לא שייכים למעמד הזה", אמר אמש אחד השחקנים. "כמה שידענו שאנחנו חייבים לבוא בכל הכוח ולפתוח חזק, ככה כשלנו. נתנו למכבי חיפה לשלוט בבלומפילד במחצית הראשונה והתעוררנו רק אחרי החילופים בהפסקה".
במועדון יש מי שמודה הבוקר שלקבוצה יש בעיה בשלב הזה להתמודד עם ליגת העל אחרי הליגה האירופית - גם החזרה מפאוק סלוניקי לבני סכנין וגם זו שבין דינמו זאגרב למכבי חיפה אמש היו רעות מאוד וזה כרגע המפתח לעונה הקרובה של מכבי תל אביב. הקבוצה רק בתחילת חודש אוקטובר ואין ספק שההשתייכות לשני מפעלים היא זו שהופכת את האירוע לדרמטי כל כך. להפסיד ארבע נקודות אחרי שישה מחזורים בליגת העל זה יותר מדי. "אף אחד לא חשב שנהיה ברגע הזה. יש לנו כרגע בעיה להתמודד עם שני מפעלים", הודו אמש במועדון.
בשלב הזה נראה שיש מספר שחקנים שנמצאים בכושר אישי לא טוב ויש קושי גדול מאוד למצוא את הפתרון לבעיית החלוץ. "הסיפור הזה של דור פרץ כחלוץ מטרה לא יעבוד", אומרים בסביבת מכבי תל אביב. "זה גימיק נחמד אבל זה לא רציני לאורך זמן. מכבי תל אביב צריכה חלוץ טבעי שגדל כחלוץ. הפתרון הזה של דור פרץ כחלוץ מטרה לא יחזיק עוד הרבה זמן".
בתוך כך במועדון גם פוזלים לעבר הפועל באר שבע שרושמת 100 אחוזי הצלחה והיא כרגע במקום אחר. "נהיה חייבים להתעשת מהר, אחרת הפועל באר שבע תברח לנו", אומרים במועדון. "כרגע זה נראה שאנחנו לא יכולים להתמודד עם שני מפעלים. כולם אומרים שיש כאן סגל שמתאים לשתי קבוצות. אנחנו עכשיו במקום שאנחנו לא מוצאים את השחקנים לקבוצה אחת".
טבלת ליגת העל 2025/26 Winner
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע6 6 0 0 5-22 18 2 מכבי תל אביב6 4 2 0 3-15 14 3 הפועל תל אביב6 4 1 1 9-15 13 4 בית"ר ירושלים6 4 1 1 8-14 13 5 מכבי חיפה6 2 3 1 4-11 9 6 מ.ס. אשדוד6 3 0 3 15-10 9 7 עירוני טבריה6 3 0 3 16-7 9 8 הפועל חיפה6 2 2 2 4-5 8 9 הפועל פתח תקוה6 2 1 3 13-11 7 10 בני סכנין6 2 1 3 9-6 7 11 מכבי נתניה6 2 0 4 16-11 6 12 עירוני קרית שמונה6 1 2 3 7-6 5 13 מכבי בני ריינה6 0 1 5 20-5 1 14 הפועל ירושלים6 0 0 6 14-5 0
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(6+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
ליגת העל תשוב אחרי פגרת הנבחרות, ב-18 באוקטובר.