בסיום המשחק ג'וליוס רנדל ואנתוני אדוארדס התיישבו במסיבת העיתונאים, הביטו על דף הסטטיסטיקה, והתחילו לצחוק. "זה מטורף", אמר אדוארדס. המספרים שהם ראו שם סחטו מהם את התגובה המתסכלת, אחרי ההפסד המוחץ לאוקלהומה סיטי בפתיחת גמר המערב: רנדל קלע 28 נקודות עבור מינסוטה, אך רק 8 מהן הגיעו במחצית השנייה. אדוארדס, שקלע בממוצע 26.5 נקודות למשחק בפלייאוף, הסתפק ב-18 נקודות בלבד, ב-5 מ-13 מהשדה.
מה הצחיק אותם? אולי ה-15 מ-51 מהשלוש של הטימברוולבס, 29 אחוזים מאכזבים. אולי העובדה ששיי גילג'ס אלכסנדר נשלח לקו 14 פעמים, כמעט כמו כל שחקני מינסוטה ביחד (רק 15 מ-21). אולי זה 0 נקודות במתפרצת, או 29 סלי שדה בלבד. מה שבטוח, אדוארדס לקח אחריות.
"אני בהחלט צריך לזרוק יותר. זרקתי רק 13 זריקות לעזאזל, אבל כנראה שאני צריך גם לשחק יותר בלי הכדור", אמר אדוארדס. "לשחק בלי הכדור - זו כנראה התשובה, כי כשאני עם הכדור, הם פשוט עושים עליי שמירה כפולה ונמצאים בנתיבים שלי כל הזמן. אז אני אלך לראות קצת וידאו, אנתח ואבין מה לעשות".
אדוארדס אמר שהת'אנדר צופפו את הצבע, והוא מצפה שמינסוטה תדע לנצל את זה בהמשך. משחק מספר 2 ייערך ביום חמישי באוקלהומה סיטי.
"הם כנראה סומכים על זה שלא נקלע", הוסיף אדוארדס, "כי כל פעם שאני חודר לסל, יש שם ארבעה שחקנים. אז כן, הם פשוט חוסמים את הצבע. הם שמים ארבעה-חמישה שחקנים בצבע ומכריחים אותך להוציא את הכדור החוצה. צריך פשוט להמשיך לעשות את המהלך הנכון".
אוקלהומה סיטי שיחקה רק יומיים לאחר שהדיחה את דנבר במשחק 7 של חצי גמר המערב. לעומתה, מינסוטה לא שיחקה במשך שבוע. זה התחיל לא רע למינסוטה שהובילה 44:48 במחצית, כשרנדל קלע 20 נקודות, כולל 5 מ-6 מהשלוש. גילג'ס-אלכסנדר נעצר על 11 נקודות בלבד, ב-2 מ-13 מהשדה במחצית הראשונה. אבל אז הכל השתנה. "זה רק משחק מספר 1," אמר מאמן מינסוטה, כריס פינץ'. "הם ניצחו בבית. מגיע להם קרדיט. הם שיחקו טוב מאוד. יש משחק נוסף בעוד יומיים".