הפועל באר שבע לא הייתה יכולה לבקש לעצמה יותר טוב מזה. מאז ההפסד למכבי תל אביב בטרנר במשחק העונה, רן קוז'וך והשחקנים עם שלושה ניצחונות ברצף ואמש (שבת) היא אספה שלוש נקודות חשובות במיוחד עם ניצחון 1:2 על הפועל חיפה והעבירה את הלחץ למכבי תל אביב, שתשחק מחר מול בית"ר ירושלים.
זה היה רחוק ממשחק טוב של הפועל באר שבע. אולי אפילו המשחק הכי חלש של הקבוצה העונה, בטח במחצית השנייה ועדיין, כמו נגד בית"ר ירושלים לפני שבוע, הפועל באר שבע מגלה הרבה אופי ומנצחת, גם במשחקים לא טובים.
"ככה בדיוק לוקחים אליפות", אמרו אמש במועדון. "לקחת שלוש נקודות במשחק חלש, זה המתכון לאליפות. אי אפשר לשחק כל העונה ברמה גבוהה. יש נפילות, יש תקופות פחות טובות, יש רגעים בעונה ארוכה בהם צריך לנצח גם כשאין שחקן אחד שנמצא ברמה הרגילה שלו".
מי ששוב כבש עבור הפועל באר שבע הוא מתן בלטקסה. כמו לפני שבועיים, גם אמש הוא מצא את הרשת, אבל הפעם בניגוד למשחק מול מכבי חיפה, זה היה שער ניצחון. "אני מאושר שהגעתי להפועל באר שבע. זה מעבר שעשה לי טוב", אמר בלטקסה במסיבת העיתונאים אחרי המשחק. "אני בטוח שרן לא מחפש ממני שערים, אבל אם אני כובש כאן בחיפה שני שערים כאלה חשובים תוך שבועיים, זה בונוס גדול".
בלטקסה שיחק אתמול כי קרלוס פונק עדיין סובל מעט מכאבים בשריר רגלו. פציעה דומה עבר אתמול במהלך המשחק הקשר האחורי לוקאס ונטורה, והוא ייבדק היום כדי לאבחן האם הוא יכול לשחק מחרתיים מול הפועל תל אביב בחצי גמר גביע המדינה.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
קוז'וך ידבר היום במסיבת עיתונאים מיוחדת של ההתאחדות לכדורגל לקראת המשחק וגם אליניב ברדה ידבר. אמש התבקש קוז'וך כבר להתייחס למשחק מנקודת מבט של הקרב שמצפה לו מול ברדה, הסמל הכי גדול של הפועל באר שבע. קוז'וך אמר על כך: "אין לי קרב מול אליניב. בהרבה צמתים היינו שם ביחד ואז הוא נתן לי גז. אליניב מאמן מצוין. מדובר כאן בקרב בין הפועל באר שבע להפועל תל אביב".


