הסיכוי של הפועל תל אביב לזכות בגביע המדינה נמוך על הנייר. האדומים אמנם צוברים ניצחון אחרי ניצחון בליגה הלאומית, אבל בחצי הגמר הם ישחקו נגד הפועל באר שבע וזה כבר סרט אחר לגמרי. ואם יצליחו להפתיע? גם בגמר תמתין להם יריבה מליגת העל - בית"ר ירושלים או בני ריינה - וגם במקרה כזה הם יהיו אנדרדוג.
אבל הקלישאה אומרת ש"לגביע חוקים משלו" וקלישאה אחרת גורסת ש"בכדורגל הכל יכול לקרות". ואם הפועל תל אביב בכל זאת תזכה בגביע, היא תשוב לאירופה ותצטרך לארח מחוץ לישראל - בהתאם לעדכון אתמול מיו"ר ההתאחדות, שינו זוארץ. אז הכירו את אצטדיון איסקר.
זהו הבית של קבוצת רילסקי ספורטיסט קבוצת הדגל של העיר... סמוקוב. אצטדיון איסקר קרוי על שמו של הנהר שזורם בעיר והוא ממוקם רק שלושה קילומטרים מ"סמוקוב ארנה" - אולם הכדורסל ה"ביתי" שבו הפועל תל אביב בכדורסל כתבה העונה כמה פרקים חשובים בספר ההיסטוריה של המועדון.
אצטדיון איסקר מכיל 5,200 מקומות (בחלק מהמקומות מדברים על 7,000). סביב המגרש ישנו מסלול אתלטיקה - מה שגורם ליציעים הנמוכים להיות רחוקים מכר הדשא. אווירה ביתית קשה לייצר שם, אבל סמוקוב זו עדיין סמוקוב. הבית השני של האדומים, המקום בו קבוצת הכדורסל העמידה מאזן כמעט מושלם.
בקיץ שעבר העירייה החלה בעבודות שיפוצים באצטדיון, בעלות כוללת של כ-750 אלף יורו. עיקר השיפוץ התמקד במתקני האתלטיקה, אבל עדיין משחקים שם כדורגל. חלק מהאוהדים של הפועל תל אביב אולי היו שמחים לשוב לעיירה שהאירה פנים לקבוצת הכדורסל, אבל אם להודות על האמת - לא בטוח שהשחקנים עצמם היו מרוצים לנסות להניע כדור על כר הדשא הרעוע.
בכל מקרה - גם אם הפועל תל אביב כן תזכה בגביע - אין שום סיכוי שהיא תארח בסמוקוב. הסיבה: אצטדיון כזה לא יאושר על ידי אופ"א, גם לא בשלבי המוקדמות הראשונים. אבל איזה סיפור רומנטי זה היה יכול להיות.