הפועל באר שבע תתארח מחר אצל מכבי חיפה (שני, 20:30) כשהיא מפגרת בחמש נקודות אחרי מכבי תל אביב בטבלת ליגת העל. לפני שבוע בדיוק, רן קוז'וך ושחקניו היו בפסגה, אבל הפסד במשחק העונה עלה בירידה למקום השני ואתמול הצהובים הגדילו את היתרון לפחות באופן זמני.
באר שבע כבר ניצחה העונה את מכבי חיפה בליגה ובגביע, אבל גם לא הייתה רחוקה מהפסד ב-3:3 הדרמטי בליגה בתחילת מרץ. מאז ההגנה של הקבוצה סופגת בכמות גדולה יחסית, וזה משהו שקוז'וך בוודאי ירצה לתקן.
רן קוז'וך אמר במסיבת העיתונאים: "השינוי בטבלה לא משפיע, אנחנו מרוכזים בעצמנו. זה מרתון, גם אחרי המשחק נגד מכבי חיפה נצטרך להמשיך לעבוד קשה. בתור קבוצה אנחנו מבינים את זה מאוד - גם אם כותבים ומדברים אחרת".
על ההפסד למכבי תל אביב אמר המאמן: "אם אנחנו מגיעים למשחקים כאלה ועושים טעויות כאלו, ברור שזה משהו ברמה המנטלית. אנחנו לא בורחים מזה.  דיברנו על זה שאי אפשר לבצע טעויות כאלה במשחקים גורליים". 
על הירידה למקום השני: "לא הרגשתי נרדף כשהייתי במקום הראשון ואני לא מרגיש רודף עכשיו. ידענו שבכל תסריט יגידו שיש לחץ. אפשר להיות גם באמצע הטבלה ושלא יהיה לחץ. אנחנו מברכים על הלחץ הזה".
על מכבי חיפה: "בשביל להביא נקודות בסמי עופר צריך להביא אסקטרות. עשינו את זה במשחק הקודם, זה לא פשוט. לא משנה באיזה מצב מכבי חיפה, היא המארחת, ותמיד במשחק אחד נקי צריך אקסטרות".
על החיסרון של דיא סבע: "כששחקנים מרכזיים לא נמצאים, שאר השחקנים מעלים את עצמם. ראינו את זה אצלנו - כשאליאל פרץ היה חסר ושי אליאס נכנס והיה נפלא. סבע שחקן מצוין, אבל יש למכבי חיפה הרבה שחקנים טובים".
- טבלת פלייאוף עליון- קבוצה - משחקים - נצחונות - תיקו - הפסדים - שערים - נקודות - 1 מכבי תל אביב- 36 - 24 - 8 - 4 - 36-86 - 80 - 2 הפועל באר שבע- 36 - 24 - 8 - 4 - 28-75 - 78 - 3 מכבי חיפה- 36 - 18 - 8 - 10 - 54-68 - 61 - 4 בית"ר ירושלים- 36 - 15 - 9 - 12 - 54-58 - 53 - 5 הפועל חיפה- 36 - 15 - 7 - 14 - 50-51 - 52 - 6 מכבי נתניה- 36 - 13 - 6 - 17 - 58-51 - 45 
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
מיגל ויטור: "היומיים-שלושה הראשונים אף פעם לא קלים אחרי שאתה מפסיד משחק גדול. ניתחנו את הטעויות, זה זמן שבו אתה משלם ביוקר על כל טעות. אנחנו צריכים לתקן את זה... ההבדל הכי גדול הוא שאנחנו עושים טעויות שלא עשינו לפני כן". 
ויטור המשיך: "חוץ מזה שיחקנו טוב נגד מכבי תל אביב, הראינו שיש לנו אופי חזק. מחר אנחנו צריכים להישאר מרוכזים, לא לטעות ככה. זה לא יכול לקרות בתקופה הזו, כי כשאתה משחק נגד יריבות איכותיות אתה נענש".



