מכבי תל אביב עשתה אמש (שני) צעד משמעותי נוסף לעבר השגת המקום הראשון בתום העונה הסדירה כשניצחה בחוץ 79:67 את הפועל גליל עליון. ארבעה מחזורים לסיום העונה צריכה מכבי לנצח בשלושה משחקים כדי להחזיק ביתרון הביתיות עד לגמר הפלייאוף.
המאמן עודד קטש החליף את החמישייה אחרי זמן רב, והכניס אליה את ג'ימי קלארק וג'ייק כהן על חשבון רומן סורקין ותמיר בלאט. מכבי לא פתחה טוב את המשחק, ואת הריצה שלה עשתה בסוף הרבע הראשון כשהיא מוליכה 20:35 באמצע הרבע השני. אלא שגליל חזרה, הורידה ל-3 במחצית, ובמחצית השנייה כבר נטלה את היתרון והלחיצה את הצהובים. מכבי פתחה את הרבע הרביעי בריצה, בזכות דקות גדולות של רומן סורקין, וסגרה את הסיפור עם ניצחון נוסף.
רוקאס יוקובאיטיס הוליך את קלעי מכבי עם 13 נקודות, סורקין הוסיף 12 ו-7 ריבאונדים, טרביון וויליאמס 11 ו-9 ריבאונדים וליוואי רנדולף 10 ו-8 ריבאונדים.
"משחק קשה בליגה הישראלית", סיכם יוקובאיטיס, "כמו שהמאמן אמר לנו, אנחנו צריכים לקחת את הליגה יותר ברצינות, אבל אנחנו לא מצליחים לעשות את זה. יש לנו את היתרון, 15 הפרש במחצית הראשונה, והם חזרו, היינו צריכים ברבע הרביעי שוב לצאת מפיגור. אמנם ניצחנו ב-12 הפרש, אבל זה לא מה שאנחנו רוצים. אנחנו צריכים להרים את הרמה שלנו. כל משחק הוא יותר קשה, והפלייאוף מגיע בקרוב. כולם צריכים להרים את הרמה, לקחת את המשחק ברצינות. אני שמח ששיחקנו ברצינות ברבע האחרון, ניצחון טוב, אבל אנחנו צריכים לנצח את המשחקים האלה בקלות יותר".
מכבי הופיעה אמש עם ארבעה זרים להתמודדות, כשבצוות המקצועי לא מצליחים להחתים זר נוסף בשלב הזה. ג'יילן הורד החל להתאמן עם הקבוצה, אך למרות הרצון הראשוני שיוכל לשחק במשחק הגדול בשבוע הבא נגד הפועל ירושלים, נראה שהוא יצטרך עוד קצת זמן, ובמכבי מקווים שבמשחק הליגה לאחר מכן יחזור הפורוורד לפעילות. במועדון לא רוצים להחזיר את הורד לפני הזמן כדי למנוע מצב שבו הוא עלול להיפצע שוב.