פתיחת הפלייאוף העליון האירה פנים למכבי תל אביב. האלופה הגיעה הערב (שבת) לבלומפילד למשחק מול היריבה האהובה עליה, לה לא הפסידה במשך 20 משחקים ברציפות. אחרי הטקס המרגש לאמילי דמארי ורומי גונן ששבו משבי חמאס, הצהובים עשו את העבודה עם 0:3 מוחץ על הפועל חיפה והפער מהפועל באר שבע לפני משחק העונה חזר לנקודה בלבד. אושר דוידה, רוי רביבו ועידו שחר הבקיעו נגד הקבוצה של רוני לוי, שאיבד את טיימוקו דיארה ודראמן סאלו. השניים האחרונים יחסרו להפועל חיפה בדרבי אחרי פגרת הנבחרות..
ז'ארקו לאזטיץ' פתח בקבלת הפנים החמה לאמילי דמארי וסיכם את הניצחון: "זה מדהים מה שקרה איתה, זה היה מיוחד וכולם הרגישו את זה. האווירה הייתה מדהימה. הגיע לה ערב כזה וקבלת פנים עם ניצחון".
לאזטיץ' אמר על המשחק: "מחצית ראשונה טובה שלנו בפתיחת הפלייאוף. היו הרבה דברים טובים בלי כמה שחקני הרכב בכירים. היינו צריכים להיות רציניים יותר במחצית השנייה, פספסנו הזדמנויות לכבוש עוד שערים ואני לא מרוצה מהמחצית הזו".
לקראת המשחק מול הפועל באר שבע אמר: "זה עוד משחק קשה שמחכה לנו בפלייאוף העליון. יש לנו עכשיו זמן לנוח לפני כן, אחרי רצף משחקים ארוך ולו"ז צפוף".
רוי רביבו על האנרגיות שהביאה אמילי דמארי וצמצום הפער מבאר שבע: "אמילי לדעתי כבשה את הגול הראשון מרוב הטירוף שהיא הכניסה בנו. חשוב מאוד לצמצם את הפער מבאר שבע, שמחים על הניצחון. חשבנו שיהיה הרבה יותר קשה, אבל האדומים למזלנו הצילו אותנו".
רוני לוי על ההגעה של רומי גונן למשחק עם אמילי דמארי: "רגע מטורף. מהרגע הראשון שפגשנו את אבא של רומי הוא נכנס לנו ללב. דיברתי עם איתן והוא תמיד היה אופטימי, הוא היה חזק מאוד. מרגש מאוד לראות אותן ואת כל החטופים שחזרו".
על המשחק עצמו אמר מאמן הפועל חיפה: "התחלנו את המשחק רע מאוד, זה לא אפיין את העונה הסדירה שלנו, וככל שהמשחק המשיך זה הסתבך יותר ויותר. להיות בחיסרון מספרי מול מכבי תל אביב זה כמעט בלתי אפשרי. אני לא מרוצה ומצפה ליותר, התחלנו את הפלייאוף בצורה הכי לא טובה שאפשר".
על שתי ההרחקות: "במגרש לא היה אדום, רק ה-VAR קבע שהיה אדום אז נצפה בטלוויזיה. הבנתי שהיו כמה החלטות לא ברורות, אבל מאיפה שאני נמצא ב מגרש אני לא יכול לחוות דעה".
לקראת הדרבי והמשך העונה: "זה משחק שייתן הכי הרבה מוטיבציה לשחקנים. כולם רוצים לשחק במקומות האלה. יש הרבה סיבות למה נגיע מוכנים למשחק הבא, ואני מקווה שבפעם הבאה זה יבוא לטובתנו".
צפו: רומי גונן ביקרה בחדר ההלבשה של הפועל חיפה לפני המשחק
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
יואב ג'רפי על הזימון לנבחרת והטקס בתחילת המשחק: "זה היה רגע מרגש לראות את אמילי ורומי. מצטער בשביל רומי שלא הצלחנו לשמח אותה טיפה. כיף גדול להיות חלק מהנבחרת, שמח על כל זימון ורגע שם".
על המשחק עצמו אמר השוער: "לא היינו מספיק טובים כקבוצה. הדברים התפתחו רע עבורנו עם אדום ואז עוד אחד. רצינו לא להישבר, ואז הגיע האדום השני. אני מאוד מאוכזב מהתוצאה וזה חבל. אנשים צריכים לעשות חושבים על מה שהביא אותנו לפלייאוף, אנחנו קבוצה באמת טובה. רוצים להוכיח שאנחנו ראויים להיות בפלייאוף העליון".


