וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההתלבטויות של לאזטיץ': גם זהבי בתמונה. ארבל ישוב בהפועל חיפה?

מכבי תל אביב תחסר כמה שחקנים בשבת (19:30, ספורט2). למקין או נחמיאס יחליפו את שלמה, ומי בחלק הקדמי? מלול עשוי לרדת לספסל מנגד, גם איסט בתמונת ה-11

כל שערי המחזור ה-26 בליגת העל/ספורט1

מכבי תל אביב

ז'ארקו לאזטיץ' יצטרך להתמודד מחר (שבת, 19:30, ספורט2) עם כמות חיסורים משמעותית. למאמן מכבי תל אביב לא יהיו מחר מול הפועל חיפה את רז שלמה, דור פרץ ואלעד מדמון המוצהבים וגם ווסלי פטאצ'י לא אמור להיות כשיר. שגיב יחזקאל עשוי להתלבש לראשונה אחרי תקופת פציעה ארוכה ולהיות על הספסל.

השאלה הגדולה שתעמוד לפתחו של לאזטיץ' היא האם לפתוח עם ערן זהבי בשל ההיעדרויות של פרץ, פטאצ'י ומדמון. לא בטוח שהמאמן יבחר בכך וייתכן כי ימשיך בסגנון הרגיל שלו, יעלה את יוריס ואן אובריים בקישור לצד גבי קניקובסקי ואיסוף סיסוקו ויפתח עם הנרי אדו על הקו השמאלי. לאזטיץ' יכול לבחור לפתוח עם זהבי באחת העמדות הקדמיות לצד תורג'מן וזו כאמור ההתלבטות הגדולה שלו.

בנוסף יצטרך המאמן להכריע בין סתיו למקין לבין עידן נחמיאס כבלם לצידו של נמניה סטואיץ', בהנחה שהסרבי יהיה כשיר לחלוטין ויפתח. "בסוף האתגר הוא לנצח את הפועל חיפה תוך שבוע פעמיים. דווקא זה שיש לנו כמה שחקנים חסרים, ואחרים יפתחו במקומם, יוצרת אופטימיות שנצליח לעמוד במשימה", אומרים במכבי תל אביב.

הנרי אדו שחקן מכבי תל אביב. אודי ציטיאט
מועמד להרכב. אדו/אודי ציטיאט

הפועל חיפה

בהפועל חיפה ינסו להתחיל את הפלייאוף העליון ברגל ימין. מי שתגיע לאיצטדיון וצפויה גם לשוחח עם השחקנים היא שורדת השבי רומי גונן, שתתייצב ביחד עם אביה ועם אמילי דמארי, שורדת השבי אוהדת מכבי תל אביב. גונן למעשה תגיע בפעם הראשונה למשחק של המועדון שעסק רבות בהעלאת המודעות להחזרתה משבי חמאס.

בצד המקצועי עושה רושם שתמיר ארבל יחזור להרכב על חשבונו של דור מלול, כך לפי התרגול. ישנה התלבטות האם להסיט את דור חוגי לכנף ולפתוח עם ג'בון איסט בחוד או שמא להמשיך עם איתמר נוי בחלק משלישיית הקישור . "אנחנו פותחים את הפלייאוף ורוצים להוכיח שוב שאנחנו חלק חשוב מהצמרת", אמר שחקן בחיפה. "נכון שהפסדנו במשחק האחרון נגד אותה קבוצה אבל נגיע כדי לצאת עם תוצאה שונה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

פריצות הדרך, הטיפולים ומה צופן העתיד? כל מה שצריך לדעת על סו

בשיתוף סאנופי

טריוויה

* שבוע שני ברציפות שהשתיים נפגשות באצטדיון בלומפילד. 131 מפגשים נערכו ביניהן עד היום בליגה הבכירה, כשמכבי תל אביב מובילה 30:64 בניצחונות ועוד 37 משחקים לא הוכרעו.

* הפועל חיפה לא ניצחה את מכבי תל אביב ב-19 מפגשי הליגה האחרונים, מאז ה-1:2 בחוץ במרץ 2018. הצהובים ניצחו 14 מהם ועוד חמישה הסתיימו בתיקו.

* אותו ניצחון אדום, אגב, היה במחזור הפתיחה של הפלייאוף העליון. דור מלול, שבישל את שער הניצחון לחיים מגרלשווילי בתוספת הזמן, הוא השריד היחיד מהסגל של הפועל חיפה לאותו משחק שנערך בנתניה. דור פרץ, שיחסר בגלל צהובים הפעם, פתח אז בהרכב מכבי תל אביב ואופיר דוידזאדה שותף כמחליף.

* אחרי שמכבי תל אביב שמרה על שער נקי לאחר 15 מחזורים רצופים בהם ספגה, הפועל חיפה נותרה היחידה שספגה בכל משחקיה ב-2025. היא שמרה תשע פעמים על שער נקי ב-15 המחזורים הראשונים, ומאז הוציאה כדור מהרשת בכל 11 הבאים.

* האלופה היא שיאנית המהפכים בליגה (חמישה, כולל שניים אחרי פיגור 2:0) וצברה הכי הרבה נקודות ממצבי פיגור (17).

הרכבי הקבוצות

שופט: ספיר ברמן
אצטדיון: בלומפילד

משחקי המחזור ה-27:

שבת, 15:00: הפועל באר שבע - מכבי נתניה (ספורט4)
שבת, 18:30: עירוני טבריה - הפועל חדרה
שבת, 18:30: עירוני קרית שמונה - מכבי פתח תקוה
שבת, 19:30: מכבי תל אביב - הפועל חיפה (ספורט2)
שבת, 20:00: הפועל ירושלים - בני סכנין (ספורט4)

ראשון, 20:00: מכבי בני ריינה - מ.ס. אשדוד (ספורט4)
ראשון, 20:30: מכבי חיפה - בית"ר ירושלים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully