שעות ארוכות אחרי סיום דו קרב הפנדלים הדרמטי בין ריאל לאתלטיקו מדריד, ועדיין אין הוכחה ודאית או חד משמעית שחוליאן אלברס אכן נגע בכדור פעמיים לפני שבעט לרשת. כזכור, הפנדל של החלוץ הארגטינאי נפסל ונספר כהחמצה, בהחלטה שנויה מחלוקת של ה-VAR, וריאל ניצלה זאת כדי לנצח 2:4 ולעלות לרבע גמר ליגת האלופות.
אומנם באופ"א טענו כי הדבר נבדק על ידי המערכת האוטומטית, אך בספרד מתקשים להירגע ממה שכבר מוגדר כ"אחת השערוריות הגדולות בתולדות ליגת האלופות".
"אני לא אחד שמאמין בתיאוריות קונספירציה, ולהערכתי לשופטי ה-VAR אכן הייתה הוכחה חד משמעית שאלברס נגע בכדור פעמיים, אבל כל ההתנהלות בסיפור הזה בעייתית מאוד", מודה שופט העבר הספרדי אדורדו איטורלדה. "כשמקבלים החלטה כזו, צריך להסביר מדוע. אופ"א חייבת לשחרר את התמונה ששכנעה את השופטים לפסול את הפנדל. לא הגיוני שלגוף עם כל כך הרבה כסף כמו אופ"א, אין את האמצעים הדרושים כדי לקבל החלטה כזו בצורה מדעית ומוכחת".
קיקו, שחקן העבר האגדי של אתלטיקו, אמר לתקשורת הספרדית ש"זו בושה בשנת 2025, אתה נאלץ לתהות שעות אחרי המשחק האם הפנדל היה צריך להיפסל או לא. חייבת להיות זכוכית מגדלת שתראה לנו דברים בבירור. במקרים כאלה, אין מקום למחשבות או לפרשנות אישית. יתכן שהכדור נגע באלברס פעמיים, אבל אם אין הוכחה לזה, אסור לבטל את השער".
כמובן שבברצלונה עקבו אחר האירועים והדהדו את הטענות לפיהן מדובר בקנוניה, כולל רמיזות ש"כוחות עליונים" דואגים לריאל מדריד. "יש רק קבוצה אחת בכל ההיסטוריה של הכדורגל שנעזרת בתופעות על טבעיות כדי לנצח משחקים. זה כך לאורך שנים. בואו פשוט נקרא לקבוצה הזאת 'על-טבעית'", צייץ טוני פריישה, סגן נשיא ברצלונה לשעבר.
ומה אומר אלברס עצמו? בתיעוד ממצלמות הטלוויזיה, נראה אלברס מסנן לחבריו לאחר פסילת השער: "לא יודע". בתקשורת הספרדית דווח כי לאחר מכן, בחדר ההלבשה, הוא אמר ש"לא הרגשתי בשום רגע שהכדור נגע בי פעמיים".
מי צודק? כרגע זה לא באמת משנה, אבל נראה שהפנדל המדובר יהפוך ל"אירוע דגל" עבור השופטים באופ"א - עד הפעם הבאה.