וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחרי העימות עם חזיזה: בכר קיבל החלטה לגבי סק. מי יפתח בחוד?

הבלם ימשיך בהרכב, גם רפאלוב ייכלל בו. המאמן מתלבט לגבי עמדת החלוץ. במכבי חיפה מודים: "צריך ניצחון כדי להרגיע את המערכת". ורד ודה רוק צפויים לפתוח מנגד, דמשקאן עדיין בספק

דריבל עונה 1 פרק 61/מערכת וואלה

מכבי חיפה

אחרי השבועות הסוערים שעברו על הירוקים, בקבוצה רוצים להחזיר מעט מן השקט בעזרת ניצחון מחר (שבת, 15:00, ספורט4). ליאור רפאלוב שכיכב בתיקו 3:3 מול הפועל ירושלים, יפתח וגם יקבל את סרט הקפטן כאשר במכבי חיפה צריכים להחליט ישמש כקפטן החלופי במקרים שרפאלוב לא על כר הדשא.

המאמן ברק בכר מתלבט עדיין בין כמה עמדות, כולל החוד, כאשר שלושת החלוצים הבכירים - דין דוד , ריקרדיניו וגיא מלמד - מתחרים על המקום ב-11. מי שימשיך בהרכב למרות העימות עם דולב חזיזה הוא עבדולאי סק, גם רועי אלימלך צפוי להמשיך לקבל קרדיט לאחר שהתברר שסבל מהתכווצות בלבד.

"אנחנו חייבים ניצחון כדי להרגיע טיפה את המערכת אחרי התקופה הזו", קבע גורם בקבוצה, "אין ספק שאיבוד של עוד נקודות יכניס עוד יותר את הקבוצה לכדור שלג. גם מבלי לדבר על אליפות, אסור לנו להתפרק ויש עוד לא מעט מטרות".

ברק בכר אמר לגבי המעידה מול הפועל ירושלים: "מקצועית, הייתה מחצית ראשונה רעה מאוד. אנחנו יודעים את זה, לשמחתי הצלחנו לעשות חצי שני הרבה יותר טוב, היינו שווים גם ניצחון, אבל בסוף לא עמדנו במבחן התוצאה. היו גם כמה מקרים שלא קשורים לכדורגל, שלא אהבנו וטיפלנו בהם במסגרת המועדון".

לקראת מחר הוסיף המאמן: "אנחנו אחרי שני משחקי בית שלא ניצחנו, למרות שהיינו שווים הרבה יותר משתי תוצאות תיקו. זה כבר היסטוריה, צריך לבוא לנצח, לתקן את מה שהיה, להיות יותר מרוכזים כשאנחנו מייצרים וכשאנחנו חשופים בהגנה".

ליאור רפאלוב שחקן מכבי חיפה. ברני ארדוב
"חייבים ניצחון שירגיע את המערכת". רפאלוב יפתח/ברני ארדוב

מכבי פתח תקוה

המלאבסים ינסו לצבור נקודות כדי לברוח מהתחתית. בעקבות הפסדה לנתניה במחזור הקודם, בתוספת הניצחון של מ.ס.אשדוד על בני ריינה, הצטמצם הפער של פתח תקוה מהקו האדום לשש בלבד ובקבוצה לא רוצים להסתבך עוד יותר.תמיר לוזון יערוך לפחות שני שינויים בהרכב לאחר שהבלם רושין דה רוק תורגל על חשבונו של מוחמד הינדי. גם עידן ורד שסיים עונש הרחקה בגין צהובים, צפוי לפתוח במקום ארד בר.

החלוץ המולדבי ויטאלי דמשקאן עדיין בספק והוא צפוי לערוך מחר מבחן כשירות, בטרם יוחלט אם לכלול אותו בסגל. דמשקאן סוחב פציעה בשריר המפשעה ובצוות המקצועי לא רוצים לסכנו. ז'ורדי סולאדיו, שסבל מפגיעה בקרסול, עשוי לשוב לסגל אחרי שנעדר מספר משחקים.

"אני באופן אישי אוהב משחקים בפרופיל גבוה ואני בטוח שגם השחקנים, יש להם את הבמה להוכיח ולהראות מה הם שווים". אמר המאמן לוזון לקראת המשחק. "זה נכון שמכבי חיפה לא בפורמה טובה, אבל אנחנו תמיד מסתכלים קודם כל על עצמנו ופחות על היריב. אנחנו יודעים שאם נבוא, נשמור על העקרונות שלנו ונהיה ביחד, אנחנו יכולים להביא תוצאה טובה בכל מגרש ונגד כל קבוצה. מכבי חיפה היא קבוצה איכותית וזה שהיא לא בפורמה טובה, לא מעיד על האיכות שיש שם בתוך הקבוצה. צריך לבוא חזקים, אגרסיביים ומהודקים הגנתית, להיות שקטים עם הכדור ואפשר להביא תוצאה טובה".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

שחקן מכבי פתח תקוה ויטלי דמשקאן. דני מרון
יעבור את מבחן הכשירות? דמשקאן/דני מרון

טריוויה

* הפעם האחרונה בה מכבי פתח תקוה ניצחה את מכבי חיפה בחוץ הייתה במסגרת המחזור ה-24. זה קרה לפני ארבע שנים, כאשר תאי בריבו קבע 0:2 אחרי שער עצמי של עאיד חבשי. גם אז אימן ברק בכר את המארחת ולוזון (אז גיא והיום תמיר) את האורחת, אצלה פתח איתן אזולאי.

* מכבי חיפה מגיעה אחרי שתי תוצאות תיקו. שלוש כאלה ברצף לא היו לה בליגה מאז אפריל 2016, אז סיימה ב-3:3 מול בני סכנין בבית, 1:1 מול הפועל באר שבע בחוץ ו-0:0 מול מכבי תל אביב בבית.

* מכבי חיפה ללא ניצחון בשלושת משחקי הבית האחרונים שלה. רצף ארוך יותר לא היה לה מאז ספטמבר-דצמבר 2018, כשלא הצליחה לנצח בשבעה משחקים כמארחת (חמישה הפסדים ושתי תוצאות תיקו). אגב, ההפסד הראשון אז היה למכבי פתח תקוה.

* אם נתעלם מה-0:3 הטכני על בני סכנין (1:1 על הדשא) אז מכבי חיפה לא שמרה על רשת נקייה בשבעת המחזורים האחרונים, מאז ה-0:2 על בני ריינה במשחק הראשון שלה ב-2025.

* סגנית האלופה היא הקבוצה היחידה בליגה ללא אף תוצאת 0:1 - לא לזכותה ולא לחובתה.

* מכבי חיפה כבשה 15 שערים מהדקה ה-75 ואילך - הכי הרבה בליגה. מכבי פתח תקוה סוגרת את הקטגוריה הזו (יחד עם שלוש קבוצות נוספות) כשבמאזנה ארבעה שערים בלבד ברבע השעה האחרונה.

הרכבי הקבוצות

שופט: גל לוי
אצטדיון: חיפה

משחקי המחזור ה-24:

שישי, 13:30: בית"ר ירושלים - הפועל ירושלים

שבת, 15:00: מכבי חיפה - מכבי פתח תקוה (ספורט4)
שבת, 17:30: מכבי תל אביב - מכבי בני ריינה (ספורט4)
שבת, 18:30: עירוני טבריה - מ.ס. אשדוד
שבת, 19:30: מכבי נתניה - הפועל באר שבע (ספורט3)

ראשון, 20:00: בני סכנין - הפועל חדרה

שני, 20:00: הפועל חיפה - עירוני קרית שמונה (ספורט1)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully