עומר אצילי הכריז אתמול (שני) בעמוד האינסטגרם על בחירתו במכבי חיפה על פני בית"ר ירושלים, בטענה ש"לא יכולתי לסרב ליעקל'ה כשהוא קרא לי לחזור". כ-24 שעות לאחר מכן, משום מקום, נעשתה תפנית סופר-דרמטית בעלילה כאשר בית"ר ירושלים הודיעה על חתימתו של עומר אצילי, שכידוע יצטרף ללא תמורה לאור התרת חוזהו באומוניה ניקוסיה מוקדם יותר השבוע.
מכבי חיפה כלל לא התייחסה אתמול לבחירתו של אצילי לחזור לקבוצה, במועדון המתינו לחתימה שלו על החוזה כדי להכריז ולברך, אבל קשה להאמין שמישהו שם חשב שיכול להיות תסריט שבו בחלוף יממה יחתום שחקן הכנף בקבוצה אחרת. ובכל זאת, מיד אחרי הודעת בית"ר, גם עומר אצילי עצמו פרסם הודעה כדי להסביר את הבחירה בבית"ר - על אף הצהרתו יום קודם לכן.
אז כיצד נראו שני הפוסטים של אצילי אתמול והיום? שתי הגרסאות להלן:
עוד על בחירתו של אצילי לחתום בבית"ר ירושלים, ולא במכבי חיפה
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
כך כתב אצילי אתמול כשהכריז על חזרתו למכבי חיפה: "לפני ארבע שנים הייתי במקום הנמוך בחיי ובאותו מקום עמדו לצידי יענקל'ה שחר והקהל הירוק. לאורך כל הדרך מצאתי בית חם, אהבה ענקית מהקהל ותארים משותפים, וברגע שיענקל'ה קרא לי לחזור, אין לי יכולת לומר לא לאחר התייעצות עם הרב. ערך הכרת הטוב עמד לנגד עיני. יש בי אהבה גדולה לבית"ר ירושלים ולקהל שלה, מעולם לא הסתרתי אותה, בנוסף גם הערכה לברק אברמוב והצוות המקצועי שעשו הכל שאגיע לקבוצה. כולי תקווה שנצליח לשחזר ביחד את ההצלחות ולהרעיד שוב עם הקהל האדיר את סמי עופר".
ומה כתב אצילי יממה לאחר מכן? "לפני שאני שחקן כדורגל אני בן אדם. בחיים שלי עשיתי כמה החלטות שגויות וכמה נכונות. אני יודע שההתנהלות שלי לא נכונה ופוגעת בחלק גדול אבל בלב נקי, זו לא הכוונה שלי. אני יודע שתמיד לאנשים יהיה מה להגיד, לא משנה אם אצליח או לא אצליח, והאמת שהפעם יש גם על מה. ביחד עם ההגיון והידיעה שהדרך הנכונה היא ללכת למכבי חיפה, למקום שנתן לי להיות אני בתקופה שגם האמונה התחילה לדעוך, הם החזירו לי את התקווה והאמונה ואת הגב הכי גדול שיכולתי לקבל... אני חושב שאף אחד בעולם לא יבין מה מניע ומה גורם לי לרצות להיות בבית"ר ירושלים, אבל זה חזק ממני. בלי יותר מדי הסברים שלא יהיה להם סוף - פשוט פועל מהרגש והולך אחרי הלב".


