הימים חולפים, אך בטורקיה ממשיכים לעסוק בחגיגת ה"הצדעה צבאית" של גבי קניקובסקי במשחק מול בשיקטאש ביום חמישי שעבר. כזכור, קשר מכבי תל אביב כבש את השער הראשון במשחק ומיד אחריו התקרב למצלמה, הצביע על דגל ישראל על חולצתו ועשה תנועת הצדעה - התנועה איתה הוא חוגג את כל השערים שלו מאז נפילתו של חברו הקרוב, סרן שאול גרינגליק ז"ל שנפל בעזה.
בטורקיה פירשו את החגיגה כאקט מתריס. בתקשורת המקומית קראו להתאחדות לפנות לאופ"א, ומשזה לא קרה, לקח אחריות הפוליטיקאי עלי מאחיר בשריר, שערך מסיבת עיתונאים ושיגר מכתב לגוף הכדורגל האירופי.
"קניקובסקי ביצע פשע במסווה של אנושיות", טען. "ההתאחדות ומשרד הספורט שלנו לא פנו לאופ"א בנוגע לשחקן שאיבד את אמות המוסר שלו וניסה להצדיק את המלחמה עם הצדעה צבאית. אופ"א צריכה לפתוח בחקירה. המעשה הזה חמור מאוד, אפילו פלילי לדעתי, כי מדובר בפשע נגד האנושיות. ילדים מתים".
בשריר הוסיף וטען: "אנחנו מדברים בשם 86 מיליון איש שמתנגדים למלחמה ומזדהים עם העם הפלסטיני. בואו נראה מה אופ"א תעשה. לדעתי, היא צריכה להטיל את העונש החמור ביותר, וצריכה להעניש גם את הקבוצות הישראליות".
המכתב המלא שנשלח לאופ"א
CHP'den UEFA'ya İsrail başvurusu
— B Yüzü (@BYuzuTV) December 4, 2024
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, UEFA'ya başvurarak Beşiktaş ile Maccabi Tel-Aviv maçında asker selamı veren İsrailli futbolcunun cezalandırılmasını istedi. pic.twitter.com/iOx17ZZncx
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
כזכור, הטענה המרכזית של הטורקים היא שקניקובסקי צריך לספוג עונש הרחקה בהתאם לתקדים שנקבע במקרה של שחקן נבחרת טורקיה מריח דמירל. כזכור, ביורו 2024 דמירל הצדיע בתנועה המזוהה עם ארגון קיצוני התומך בטרור, והורחק משני משחקים.


