השער המיוחד של דור תורג'מן אמש (שבת) מול הפועל באר שבע בניצחון 0:1 של מכבי תל אביב, ייכנס להיילייטס של החלוץ שיחגוג בחודש הבא 21. לתורג'מן יש כבר מספיק חומרים ולראיה ההצעות שזרמו לכיוונו בקיץ האחרון. מעט מהן נחשף, אבל חלוץ מכבי תל אביב זכה להתעניינות גדולה, הגם שהמשחקים האולימפיים בפריז לא תרמו לו.
ההצעה שזכתה לתהודה הכי גדולה היתה מצסק"א מוסקבה, אבל היא לא היתה כאמור ההצעה היחידה שהונחה בפני מכבי תל אביב. בקרית שלום דחו את הפניות של הרוסים והם יכלו לעשות כרצונם, כי לתורג'מן אין בחוזה שלו סעיף שחרור. קיימת הבנה בעל פה והסכמה ג'נטלמנית שאם תגיע הצעה גבוהה וראויה אותה ירצה החלוץ לממש, מכבי תל אביב לא תעמוד בדרכו, אבל אין סכום הנקוב בחוזהו.
למכבי תל אביב היה ברור שאת תורג'מן היא לא מוכרת הקיץ כי היא בטוחה שאם כעת מגיעות עבורו הצעות סביב 4 מיליון יורו, בקיץ הבא הן יהיו סביב 6 מיליון יורו ויותר וזאת כאשר הוא יפתח בהרכב וישחק משחקים שלמים, דבר לו כמעט ולא מימש בעונה שעברה.
עוד על מכבי תל אביב
לצסק"א מוסקבה קדמה הכוכב האדום בלגרד שרצתה להיכנס למשא ומתן עם האלופה הישראלית כדי לרכוש את תורג'מן. רק אחרי שמכבי תל אביב והיהלום עצמו לא הביעו עניין, פנו הסרבים למכבי פתח תקוה כדי לקנות את עידן טוקלומטי. רק לשם המחשה, את הסכום שמכבי תל אביב קיבלה על מילסון מהכוכב, היא היתה יכולה לקבל עוד קודם עבור תורג'מן, אבל בעוד שמול הברזילאי הצהובים הגיעו למבוי סתום, תורג'מן עצמו רצה להישאר עוד עונה במועדון ולהפוך לחלוץ המוביל, בטרם יעזוב ליעד אחר.
מלבד צסק"א והכוכב, היו גם הצעות ממערב אירופה כשהרצינית מכולן היתה מוורונה. הקבוצה מאיטליה רצתה לרכוש את החלוץ בן ה-20 אבל ההצעה שלה לא היתה מספיק גבוהה, אפילו ביחס להצעות של הרוסים והסרבים. הקבוצה שממוקמת כעת חמישית בסריה א' יכולה להיות יעד נהדר לתורג'מן, אך כאמור דמי הרכישה לא היו מספיק גבוהים למכבי תל אביב שמשוכנעת כי תוכל למכור את תורג'מן בסכום דומה לזה שנמכר אוסקר גלוך לרד בול זלצבורג - 7 מיליון יורו.
גם מארצות הברית הגיעו הצעות אבל בדיוק מאותה הסיבה, הן נדחו. מכבי תל אביב הרגישה שבקיץ 24 דור תורג'מן הוא החלוץ הראשון שלה והיא חייבת אותו כדי להגיע לליגה האירופית ולזכות בק טו בק באליפות נוספת בישראל.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
תורג'מן אגב אמור להיות כשיר למשחק ביום רביעי מול הפועל ירושלים, אך יעתכן שז'ארקו לאזטיץ' יעדיף להתחיל איתו על הספסל, אחרי שבכל זאת רק אתמול סיים את המשחק עם פציעה.
במכבי תל אביב בטוחים שזו תהיה העונה שלו ולא תפסו את הראש כשתורג'מן כבש את השער הנפלא שלו אתמול. מבחינתם, אלה מהלכים שהוא יודע לעשות ועושה הרבה על הדשא בקרית שלום.


