כשלושה שבועות לסיום העונה ומכבי תל אביב ממוקדת לגמרי רק במשימה הגדולה הניצבת בפניה: הבטחת האליפות. איש במועדון לא משלה את עצמו שהסיפור גמור והחשש האמיתי הוא מאיבוד הפרש 7 הנקודות ממכבי חיפה. לשם כך הזיזו בקבוצה את ההתעסקות במרבית הנושאים לעונה הבאה. יחד עם זאת, פוזלים במכבי תל אביב להכנות לקראת הקיץ הקרוב וסימנו כבר שחקנים שהיו רוצים לצרף ביחד עם אלעד מדמון שנרכש מהפועל חדרה בחלון ההעברות של ינואר.
כרם זועבי מהפועל ירושלים ועדי יונה מבית"ר ירושלים נמצאים בראש הרשימה. באשר לזועבי, במכבי תל אביב בטוחים כי סעיף השחרור שלו בסכום הנמוך ממיליון יורו תקף גם למעבר בארץ ולא רלוונטי רק לחו"ל, כפי שטוענים בהפועל ירושלים. הצהובים ירצו לרכוש את זועבי ומקווים להשלים זאת בפגרה.
בנוגע לעדי יונה, כפי שפורסם כאן לפני כחודש, מכבי תל אביב כבר הגישה עליו הצעה בגובה של 2.2 מיליון יורו ונדחתה על ידי בעלי בית"ר ירושלים ברק אברמוב. מוליכת ליגת העל צפויה לשפר בפגרה את ההצעה, אבל לא באחוזים רבים, לכן נראה כי אם בבית"ר חושבים בכיוון של הסכומים בהם נמכרו לאירופה מנור סולומון, אוסקר גלוך, דניאל פרץ וענאן חלאילי, יהיה קשה למכבי תל אביב להוציא לפועל עסקת העברה כזו על הקשר בן ה-20 שמאוד מבוקש בקרית שלום. אם הקבוצה מהבירה תמשיך בשאיפתה לקבל בין 4 ל-5 מיליון יורו על יונה כבר בהעברה הראשונה, מכבי תל אביב לא תהיה שם.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
הצהובים מבינים שאת המנוף הגדול למועדון הם יהיו חייבים למצוא דרך שחקנים זרים, אחרי שלא נהנו העונה מתרומה משמעותית של זרים למעט מילסון והופעות טובות לעתים רחוקות של אנריק סבוריט. במישור הזה תצטרך מכבי תל אביב לייצר את המקפצה לעונה הבאה, אבל השוק הישראלי עדיין מאוד חשוב לה, על אחת כמה וכמה בחלון קיץ כזה שבו ישראל היא מקום ששחקנים מבוקשים לא ירצו להגיע אליו.
דור תורג'מן לא התאמן היום והוא בספק גדול למשחק מחרתיים. הוא נפצע מול בני ריינה בברך ועדיין לא התאושש. החלוץ הסתפק באימון קל בחדר הכושר.


