הפועל תל אביב איבדה בינואר כמה שחקני מפתח וצירפה במקומם אחרים שכרגע לא עומדים בציפיות. אבל נראה שהיא מתגעגעת בעיקר לחוסה רודריגס, שעזב לאדנה דמירספור ב-7 בפברואר, אחרי שחלון ההעברות בישראל כבר נסגר ורגע לפני שזה בטורקיה הסתיים.
מאז שהגיע לעמדת המאמן, יוסי אבוקסיס סיפר כמה פעמים על הקשיים שהוא מזהה במרכז המגרש של הפועל תל אביב ורודריגס בוודאי היה יכול לסייע לו להתמודד עם כאב הראש. העובדות הפשוטות ביותר מספרות כמה הספרדי בן ה-29 היה חשוב לאדומים.
רודריגס סבל מפציעה לפני שעזב, בדיוק בתקופה בה התחילה ההתרסקות של הפועל תל אביב. הוא שותף העונה ב-12 משחקים, היה שותף להפסדים, רשם 90 דקות בתבוסה 5:0 בדרבי - אבל שיחק תפקיד מרכזי בימים הטובים יותר.
רודריגס שותף ב-12 משחקי ליגה, בהם הפועל תל אביב צברה 19 נקודות והפרש השערים שלה עמד על 12:16. ב-13 משחקים בלי רודריגס, הפועל תל אביב צברה 7 נקודות והפרש השערים שלה עמד על 25:13.
הפועל תל אביב ניצחה עם רודריגס 5 משחקים, אבל בלעדיו היא ניצחה משחק אחד. עם הקשר הספרדי היא הפסידה 3 פעמים, בלעדיו היא הפסידה 8 פעמים.
הבדל תהומי.
רודריגס אמנם כבר לא בשיא היכולת והיום מכבי חיפה ומכבי תל אביב כבר לא היו מצרפות אותו כאחד משישה זרים - אבל בהפועל תל אביב בעידן הנוכחי הוא היה נכס. הבגרות, החוכמה, הבנת המשחק והשקט שנתן לחבריו לקבוצה, חיפו על חסרונות כמו איטיות או הגעה בכושר משחק לקוי אחרי שמיעט לקבל דקות באוניון סן ז'ילואז.
איהאב גנאים מגלה יכולת ירודה מאז שהגיע להפועל תל אביב בחלון ההעברות של ינואר, אל ים קנצפולסקי לא יציב, אליאן רוחנא שחקן עם נטייה הרבה יותר קדמית וכך גם רן בנימין, שחזר לאחרונה מהיעדרות בגלל מחלה. גם דן איינבינדר בירידה, כשלצדו אין עוגן והוא מרגיש שהוא צריך לעשות עבודה של שני שחקנים.
הפועל תל אביב בצרות צרורות בחלק ההתקפי והיא לא כבשה 5 משחקים רצופים ונמצאת בסכנת ירידה ברורה. אבל זה נובע בין היתר מירידה תלולה בביטחון ובעיקר מצורת המשחק שלה תחת אבוקסיס. מבחינה פרסונלית השחקן שהכי חסר לה הוא לא חלוץ כזה או אחר, אלא חוסה רודריגס.
רגיל (6) 77
19:30

בראונשוויג

פאדרבורן
אחרי פתיחת עונה בינונית, פאדרבורן בכושר מצוין וניצחה שלושה משחקי ליגה ברציפות. היא תפגוש את אחת הקבוצות החלשת בליגה ומועמדת לנצח.
יתרון (6) 128
20:30

אנאדולו אפס

הפועל תל אביב
הטורקים לא נראו טוב במשחק הפתיחה מול מכבי תל אביב למרות שניצחו. הפועל תל אביב נראתה מעולה מול ברצלונה. המשחק יערך במונטנגרו והוא לא ממש ביתי של הטורקים.
יתרון (6) 194
21:15

פנאתינאיקוס

ברצלונה
(8+)
פאו נראתה טוב מול באיירן ופתחה ברגל ימין נגד קבוצה לא רעה. ברצלונה הובסה על ידי הפועל תל אביב ונראית כרגע קבוצה אבודה. פאו באואקה אמורה לדרוס אותה
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 213
21:30

הופנהיים
(2.5+)

פ.צ. קלן
שתי הקבוצות מרבות לספוג, והיחס אמנם לא מאוד גבוה אבל סיכויי התפיסה גבוהים. שלושה שערים לפחות
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 271
22:00

אוסאסונה

חטאפה
כל משחקיה של חטאפה הסתיימו עם 2-3 שערים, כך גם המשחקים האחרונים של אוסאסונה. משחקי שתי הקבוצות הולכים לכיוון הזה, ונלך איתו גם הפעם
רודריגס דברר את ישראל באדיקות במשך שבועות ארוכים אחרי המתקפה הרצחנית של חמאס ושל תושבים עזתיים ב-7 באוקטובר. התמיכה שלו עלתה לו גם באיומים עליו ועל בני משפחתו, אבל הוא לא חדל. בתחילת פברואר הוא קיבל הצעה מאדנה דמירספור הטורקית, התעקש לעזוב וקיבל אישור מהפועל תל אביב - על אף שהיא כבר לא הייתה יכולה להחתים שחקן במקומו. כשהתכונן לעבור לטורקיה, רודריגס מחק מהרשתות החברתיות פוסטים שבהם הביע תמיכה בישראל.