הוועדה המקצועית של איגוד השופטים הודתה היום (חמישי) כי תמיר גלזר לא צריך היה לקבל כרטיס אדום במשחקה של הפועל חיפה מול בית"ר ירושלים. כזכור, בדקה ה-33 גלש הקשר ביחד עם אופיר קריאף לכדור, וראה כרטיס אדום ישיר מניב שטייף - מה שהכעיס מאוד את יואב כץ ואנשי המועדון.
"מדובר בעבירה חסרת אחריות ברף הגבוה ולא בעבירת משחק חמורה ולכן דינה כרטיס צהוב", אמרו בוועדה המקצועית. "שופט המשחק העניק משקל יתר במקרה זה לתוצאת התיקול. בהתחשב בנסיבות האירוע, הוועדה המקצועית סבורה שנכון היה להסתפק בכרטיס צהוב".
על הכרטיס האדום השני, שספג קוואמה קווי קיבל שטייף גיבוי: "מדובר בעבירת משחק חמורה, המחייבת כרטיס אדום. פגיעה בנקודת מגע גבוהה, באמצעות פקקים חשופים. לאחר בחינת האירוע במסך, בצדק הורחק השחקן בכרטיס אדום ישיר ולא בכרטיס צהוב שני".
יתרון (2) 83
18:40

עירוני קריית אתא

הפועל העמק
(1+)
משחק בין שתי הקבוצות הטובות בליגה מחוץ ל-3 הגדולות. שתיהן בכושר די טוב, והן נפגשות כשהעמק עדיין ללא ניב משגב הפצוע, במה שעלול להכריע את המפגש לטובת אתא, שגם נהנית מיתרון ביתיות
רגיל (2) 187
20:30

מכבי חיפה

בית"ר ירושלים
מכבי חיפה אמנם במומנטום אבל בית"ר ירושלים מגיעה בפורמה טובה לא פחות, ועם הזדמנות אדירה לצמצם את הפער בפסגה ל2 נקודות בלבד. בית"ר טובה יותר וההתקפה שלה תמצא את הדרך לנצח כאן
יתרון (2) 210
20:45

אלברקה
(1+)

פורטו
פורטו נמצאת בראש הטבלה ומציגה הגנת ברזל שספגה מעט מאוד שערים מפתיחת העונה, מה שהופך אותה לפייבוריטית ברורה. אלברקה נאבקת בחלק התחתון של הטבלה ומתקשה מאוד מול קבוצות הצמרת
רגיל (2) 228
21:00

נאפולי

בולוניה
גמר הסופר קאפ האיטלקי נערך בערב הסעודית כך שיתרון ביתיות אין כאן. בליגה האיטלקית שתי הקבוצות כמעט זהות בהפרשי השערים שלהן מה שמצביע על איזון בין ההגנות וההתקפות בשני צדי המגרש של המשחק הזה, ואמנם נאפולי קצת יותר איכותית אבל בולוניה יריבה שלא עושה חיים קלים. תיקו ב90 דקות
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
עוד התייחסו בוועדה המקצועית גם להחלטה של איתן שמואלביץ' להעניק למכבי תל אביב פנדל מול הפועל באר שבע - החלטה שבוטלה בסיוע ה-VAR: "מדובר ברף מגע שאינו מצדיק בעיטת עונשין. לאחר בחינה במסך, בצדק בוטלה ההחלטה, לרבות הכרטיס הצהוב שהונף".


