זה קרה, החלום הירוק התגשם. אחרי אולימפיאקוס ואפולון לימסול, מכבי חיפה הצליחה לעבור הערב (שלישי) גם את הכוכב האדום בלגרד עם דרמה גדולה והעפילה לשלב הבתים של ליגת האלופות לראשונה מאז 2009 ובפעם השלישית בתולדותיה.
אלופת ישראל יכולה להיערך כעת להגרלה שתתקיים בחמישי בערב (19:00) באיסטנבול, טורקיה, שם תהיה אחת מ-32 הקבוצות שתחולקנה לשמונה בתים. המשחקים יחלו ב-6 בספטמבר ובגלל המונדיאל יסתיימו ב-2 בנובמבר. כרגיל, שתי הראשונות מכל בית יעלו לשמינית גמר ליגת האלופות ואילו השלישית תמשיך לשלב הנוקאאוט של הליגה האירופית.
המשתתפות
דרג א': ריאל מדריד, איינטרכט פרנקפורט (זוכת הליגה האירופית), מנצ'סטר סיטי, מילאן, באיירן מינכן, פריז סן ז'רמן, פורטו, אייאקס
דרג ב': ליברפול, צ'לסי, ברצלונה, יובנטוס, אתלטיקו מדריד, סביליה, ר.ב. לייפציג, טוטנהאם
דרג ג': בורוסיה דורטמונד, רד בול זלצבורג, שחטאר דונייצק, אינטר, נאפולי, בנפיקה, ספורטינג ליסבון, באייר לברקוזן
דרג ד': מארסיי, קלאב ברוז', סלטיק, ויקטוריה פלזן, מכבי חיפה ושלוש העולות ממשחקי רביעי.
לראשונה בהיסטוריה יש חמש נציגות גרמניות בשלב הבתים והן לא יכולות כמובן לשחק זו מול זו, אבל פרט למגבלה של שתי קבוצות מאותה מדינה - ההגרלה פתוחה והאופציות של מכבי חיפה מגוונות. היא יכולה לקבל למשל בית שיזכיר את 2009, עם באיירן מינכן, יובנטוס ובמקום בורדו את רד בול זלצבורג, אותה הדיחו אז הירוקים בשלב הפלייאוף.
ריאל מדריד מעולם לא הגיעה למשחק רשמי בישראל. תארו לכם בית עם אלופת אירופה, עם סגניתה ליברפול ועם אינטר מהדרג השלישי. או בית שיכלול את פריז סן ז'רמן של ליאונל מסי, ניימאר וקיליאן אמבפה, את ברצלונה המתחדשת בראשות רוברט לבנדובסקי ואת נאפולי מהדרג השלישי, או את ספורטינג ליסבון במקרה שכריסטיאנו רונאלדו מחליט לסגור מעגל.
אם נלך על בית חדש לגמרי, כזה הכולל רק קבוצות שמעולם לא פגשו יריבה ישראלית בגביעי אירופה, אז פרט לריאל מדריד אפשר לקחת מהדרג הראשון את מנצ'סטר סיטי של פפ גווארדיולה, מהדרג השני את סביליה ומהשלישי את בורוסיה דורטמונד. מי שחולם על קצת נקודות, יעדיף בית עם פורטו, ר.ב. לייפציג ושחטאר דונייצק.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
מועדי שלב הבתים
מחזור ראשון: 6-7 בספטמבר
מחזור שני: 13-14 בספטמבר
מחזור שלישי: 4-5 באוקטובר
מחזור רביעי: 11-12 באוקטובר
מחזור חמישי: 25-26 באוקטובר
מחזור שישי: 1-2 בנובמבר
