ארבעה ימים לאחר מראות השמחה והאושר בבלומפילד בעקבות הניצחון על מכבי תל אביב בחצי גמר גביע המדינה, התחלף מצב הרוח בהפועל באר שבע לתחושת עצב גדול. במשך דקות ארוכות ישבו שחקני הקבוצה בחדר ההלבשה באיצטדיון דוחא והתקשו לעכל את התיקו מול בני סכנין (1:1) שחיסל כנראה את הסיכוי האחרון שהיה לקבוצה להיאבק עם מכבי חיפה על האליפות.
"זה לא משחק להפסיד בו שלוש נקודות. זה לא משחק לסיים בתיקו", אמר אמש שחקן בקבוצה אחרי שהפער ממכבי חיפה קטן רק ל-6 נקודות במקום ל-4 שהיה יכול להיות. "נכון שפתחנו בהילוך ראשון והתעוררנו רק אחרי השער שספגנו, אבל ברוב דקות המשחק שלטנו בצורה טוטלית במגרש והגענו להמון מצבים. זה דיכאון גדול מאוד כי באנו למשחק הזה וירדנו לקרקע אחרי חגיגות הגביע. זו אכזבה עצומה לכל המועדון".
אל תפספס
מעבר לתחושת הפספוס שאחזה בכולם, התעסקו במועדון בדרך הביתה דרומה בהחלטת צוות השיפוט בראשות עידן לייבה להתעלם מהכניסה לרחבה של גיא מלמד בעת ביצוע הפנדל של בירם כיאל. מלמד היה הראשון שהגיע לכדור שהדף אריאל הרוש והצליח לדחוק אותו מקרוב פנימה. בבאר שבע משוכנעים כי מלמד נכנס לרחבה לפני שכיאל בעט את הכדור מהנקודה הלבנה ועל כך הלינו אמש בדרך הביתה. גם העובדה שלייבה לא נתן עוד דקת תוספת זמן בהארכה על אף שהרחיק את איהאב גנאים, הכעיסה מאוד את אנשי הקבוצה.
מי ששוב זכה למלים חמות הוא המאמן אליניב ברדה, שעל אף לא מעט לבטים וחיסורים, בחר 11 נכונים ובעיקר ניהל את המשחק היטב עם חילופים טובים ששיפרו את יכולת הקבוצה. ברדה בחר לתת לאריאל הרוש לפתוח בהרכב אחרי שאיכזב מאוד את השער בחצי גמר גביע המדינה כשנתן דווקא לעמרי גלזר לעלות בהרכב, אף שהרוש עמד בכל משחקי הגביע והציג יכולת טובה. "אליניב בחור מאוד חם ואנושי. הוא ידע שאריאל התאכזב מאוד וגמל לו בהחלטה לתת לו לפתוח בזכות ולא בחסד", אמרו אמש בקבוצה. "אריאל מקצוען. מתאמן מצוין ומתנהג למופת והגיע לו לשחק. אליניב בחר בגלזר לגביע, אז מיד אחרי זה נתן לו לשחק בליגה. ככה מאמן שצריך לנהל חדר הלבשה, צריך לנהוג".
בקבוצה שמחו בשביל דור מיכה שכבש את שער הליגה הראשון שלו במדי הקבוצה. מיכה מתחיל קצת לחזור לעצמו, אם כי הוא עדיין רחוק מהיכולת שהפכה אותו לאחד הקשרים הטובים בליגה ובהפועל באר שבע מקווים להביא אותו לרמה שהציג בעבר.
תומר יוספי ואביב סולומון שסיימו את המשחק עם כרטיסים צהובים, יעדרו מול מכבי חיפה בעוד שבועיים.
ניקיטה רוקאביצה ואיתי שכטר יגבירו קצב השבוע באימונים לקראת האפשרות שיחזרו לסגל בקרוב. שגיב יחזקאל שנכנס אתמול כמחליף, חזר לשחק אחרי הפציעה הארוכה שעבר והציג יכולת טובה.
האזינו: יניב טוכמן על תחושת הפספוס בהפועל באר שבע
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה36 24 6 6 27-79 78 2 הפועל באר שבע36 20 10 6 30-53 70 3 מכבי תל אביב36 20 9 7 38-63 69 4 מכבי נתניה36 13 13 10 41-47 52 5 הפועל תל אביב36 13 11 12 47-44 50 6 בני סכנין36 13 10 13 43-33 49
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
הערב יתקיים המשחק שינעל את המחזור ה-5 בבית העליון כאשר מכבי תל אביב תארח את הפועל תל אביב לדרבי מספר שלוש העונה (20:30).


