1.בית"ר ירושלים נמצאת בימים אלה באחת התקופות הקשות בתולדותיה, כאשר מאבקי הירידה הם החלק הקטן. במשך קרוב לארבע שנים משה חוגג משתמש בה כצעצוע והפך אותה לאחת הבדיחות הגדולות בספורט הישראלי. בעוד הוא מתעקש להמשיך לייאש את האוהדים ולהחזיק בה בכוח, גם בתקציב מינימום בעונה הבאה (כל עוד לא יבוא מישהו ויישא בכל הנזקים וחובות המס האישיים שלו), הקהל מעדיף להגיע לפירוק מיידי לאחר שהקבוצה, בתקווה, תבטיח את הישארותה בליגת העל.
אבל בית"ר היא בית"ר, היא הייתה הרבה לפני חוגג ותישאר אחרי, וזה גם מה שמגייס את כולם דווקא בימים קשים אלה. אם זה הקהל שהתחיל לחזור למשחקי הבית בטדי, 5,000 אוהדים בחוץ נגד חדרה ומכבי תל אביב, והחל משבוע הבא סדרת משחקי פלייאוף שכל פרשן מעריך שהאלפים שימלאו אצטדיונים יהיו הגורם המרכזי בהשארת המועדון בליגת העל.
אל תפספס
לאחרונה חלה התעוררות בכל פינה - מאות מגיעים לאימון, עמותה קמה, אנשי עסקים מחפשים אפשרות להשקיע או לסייע, יש התגייסות ורצון אדיר, אך כרגע העסק תקוע בגלל חוגג. הבעלים מספר לכולם שהוא מוכן להעביר בחינם אך שמגיעים לשיחות הוא מדבר אחרת, שמבקשים ממנו להתנתק הוא לא מוכן לשמוע- יש לו אינטרסים כלכליים, משפטיים ואישיים בתוך כל התסבוכות שנכנס אליהן שהוא לא יכול לשחרר את העסק כרגע ובית"ר היא בת ערובה שלו.
אבל גם זה יסתיים מתישהו. חוגג דאג להעביר 3.5 מיליון ש"ח שימנעו מהבקרה לקחת שליטה על העסק, אך זאת גם שירת הברבור שלו. כרגע כולם עסוקים במאבקי ההישרדות ומתחילים ליזום מתחת לרדאר, המחאות יחזרו בכל פינה, הלחץ הגדול יהיה על כל המסודות והכל יתפוצץ. כזה יקרה, חוגג יבין ששיחק בצעצוע קצת יותר מדי עד ששבר אותו לחתיכות. כסף הוא לא יראה מזה.
2. בינתיים יוסי אבוקסיס צריך לנסות להשאיר את בית"ר בליגה. אחת ההחלטות שלו לקראת הערב היא לתרגל את ירדן שועה מחוץ ל-11. אולי אבוקסיס יחליט בכל זאת לשלבו ברגע האחרון, אך בכל מקרה הוצאתו מהתרגולים אומרת הרבה. אבוקסיס שומע מכל פינה במועדון שהגיע הזמן לספסל את החלוץ, בעיקר בגלל הגישה. שחקן התקפה ש-12 משחקים לא מבקיע או מבשל זה משהו שקורה, אבל לרוץ 7 קילומטר למשחק ואפילו פחות זה לא קורה, זה ברמת זילזול. אבל זה ירדן שועה, היה לו חודש וחצי של רצינות עליהם קיבל מחמאות, הקיצוץ היה התירוץ שלו לחזור לסורו.
כהרגלו, שועה לא מעריך את הבמה בבית"ר אחרי שנזרק ממכבי חיפה, השחקן היחיד שלא הסכים למתווה הקיצוץ בטענה שגם בפירוק הוא מקבל כרטיס ביד, והכי גרוע - אפס לויאליות למועדון בתקופה הכי קשה שלו. אז כן, במצב של בית"ר ואבוקסיס הוא עדיין יהיה חלק מהקבוצה במשחקי הפלייאוף, אך בקיץ הוא כבר לא יהיה שחקן בית"ר ולא תהיה לו האפשרות כלל לבחור היות שהוא שרף את עצמו גם מול הקהל.
רגיל (3) 132
20:30

הפועל תל אביב

בית"ר ירושלים
אחרי ההפסד בליגה , בית"ר ירושלים תחפש מיני נקמה באדומים שיופיעו ללא מאיימבו, שחקן ההגנה הטוב ביותר שלהם. הפועל מגיעה אחרי שני הפסדים ומאוד לחוצה.
יתרון (3) 163
21:00

באיירן מינכן
(4.5+)

ריאל מדריד
ריאל מדריד בכושר בינוני ואחרי הפסד. מאידך באיירן מינכן מסתמנת עד כה כאחת הקבוצות החלשות במפעל וריאל תנסה להשיג ניצחון חשוב.
יתרון (3) 216
21:30

באסקוניה
(1.5+)

בי.סי דובאי
באסקוניה עדיין מחפשת ניצחון יורוליג ראשון העונה אחרי שישה הפסדים רצופים. אין משחקים קלים ביורוליג וגם דובאי היא לא יריבה קלה, אבל בבית בזמן הנוכחי זאת כנראה ההזדמנות הטובה ביותר של הבאסקים לנצח
רגיל (3) 264
21:45

אטאלנטה

מילאן
מילאן איבדה נקודות בשבוע שעבר מול פיזה בביתה, אבל בסך הכל נראית נהדר מתחילת העונה. אטאלנטה משדרת פחות יציבות העונה, מילאן פשוט טובה יותר כרגע ולמרות שזה משחק קשה לשתיהן - מילאן קצת יותר ראויה לניצחון
3. בעוד את שועה בית"ר לא מעניינת במיוחד, דווקא זר בשם ריצ'מונד בואצ'י רוצה לקחת עליו. כבר שבועות שהגנאי אומר בכל פינה בבית וגן כי "אם ייתנו לי להוביל, אשאיר את המועדון הזה בליגה". אלה השחקנים שאבוקסיס צריך לצאת איתם למלחמה.
בואצ'י כבר שיחק ברמות הרבה יותר גבוהות, גם הוא לא אהב את הקיצוץ אבל הוא יודע שהמשימה גדולה מהכסף שיקבל בכל מקרה בעונה הבאה והוא מנסה לרתום עוד ועוד שחקנים ולהרים אותם מקצועית ומנטאלית. הוא עורך שיחות עם פלייטר, שועה, רוטמן ובאחרונה אף עם אביאל זרגרי, עושה הכל כדי להביא את כולם ברמת מוכנות מקסימלית למשחקי ההכרעה. יכול להיות שהשינוי הזה, בואצ'י במקום שועה, יהיה גם השינוי שיעשה את ההבדל עבור בית"ר בפיניש של העונה.


