בניגוד למשחק הראשון מול מכבי יפו ברבע גמר גביע המדינה אותו סיים כשהוא מאוד כועס על השחקנים, אמש (חמישי) כבר היה מלאדן קרסטאיץ' נינוח ומרוצה מההופעה של מכבי תל אביב שניצחה את הקבוצה הסימפטית מליגה א' דרום 0:4 בגומלין והעפילה בזכות 0:6 כולל בשני המשחקים לחצי גמר גביע המדינה. מכבי תל אביב הצטרפה אל מכבי חיפה, הפועל באר שבע והפועל חיפה שעשו זאת קודם וביום ראשון ימתינו השחקנים של הקבוצה לתוצאות ההגרלה בהתאחדות לכדורגל כדי לראות את מי יפגשו בחצי הגמר בדרך, אולי, לזכייה בגביע שני ברציפות.
קרסטאיץ' לא היה רק שבע רצון מהניצחון אמש, אלא גם היה מסופק מכך שלמעט אבי ריקן שהתלונן מעט בסיום המשחק על רגישות כלשהי בשריר, כל יתר השחקנים סיימו כשהם בריאים לחלוטין. למכבי תל אביב יש גם כך את אנדרה ז'ראלדש, עידן נחמיאס, ז'וזואה סה ושחר פיבן באגף הפציעות וקרסטאיץ' חשש מתוספת לרשימה, כל שכן אם היא היתה מגיעה מאזור ההגנה שם הוא כרגע יותר דליל בשחקנים.
עניין נוסף שהותיר בו ובמועדון הרגשה טובה היה שיתוף שחקני קבוצת הנוער במשחק אמש. המגן השמאלי שון עדרי היה הראשון שנכנס כבר בהפסקה למחצית השנייה ובהמשך נכנסו שלושת הקשרים אוסקר גלוך, אוראל באייה ובר לין ובמכבי אהבו את זה שהם כבר שולבו. לא ברור עדיין אם מכבי תל אביב תצטרך למצוא פרטנר חדש למיזם ארוך השנים שלה עם בית"ר תל אביב בת ים. הקבוצה מהלאומית בדרך לליגה א' ולא מן הנמנע שמכבי תל אביב תצטרך לחפש בית אחר לשחקנים שמסיימים את גיל הנוער וזקוקים לשנה או שנתיים של התחשלות בקבוצה מהליגה השנייה, אבל יתכן מאוד שמשהו גם ישתנה במועדון בקרוב וששחקנים שמסיימים גיל נוער, ישתלבו מייד בקבוצה הבוגרת כפי שקרה בעבר ובהצלחה גדולה.
מה שהיה שונה אתמול ביחס למשחק הראשון מול מכבי יפו היתה הגישה של השחקנים. אתמול הגיעו השחקנים למשחק הרבה יותר מחוייבים ועל אף שמכבי תל אביב כבר עשתה את רוב העבודה במשחק הראשון, שום שחקן לא בא להעביר את הזמן. "הייתי מרוצה מהגישה איתה הגיעו השחקנים", הודה קרסטאיץ' בשיחה עם התקשורת בסיום המשחק. "שיחקנו כדורגל התקפי עם הרבה לחץ על היריב. אני דורש מהשחקנים שלי לשחק כך כל הזמן ולא משנה מי נמצא על המגרש. אני מרוצה שהשחקנים מקבלים את הגישה הזו ושיש להם את היכולת לעשות זאת".
במסיבת העיתונאים שלשום עם ג'ק אנגלידיס, טען נציגו של מיטש גולדהאר כי מכבי תל אביב תמתין עד סוף העונה בטרם תחליט אם לממש את האופציה שיש לה עם קרסטאיץ', הגם שהיא מרוצה ממנו עד כה. המאמן הסרבי לא לחוץ מזה ולא מחכה להודעה כאילו היא הדבר הכי חשוב לו. "כל חיי הייתי תחת לחץ, כך שאין לי בעיה לחיות כרגע עם המצב", אמר קרסטאיץ' אמש על כך שאינו זוכה כעת להארכת החוזה. "העבודה כמאמן קלה ביחס למה שעברתי בחיי. לגבי עתידי, זה לא הדבר החשוב אלא רק האימון הבא והמשחק הבא".
באשר לרצון האישי שלו, אמר קרסטאיץ': "אני עובד בכל יום במועדון. אני אוהב את מה שאני עושה ואני נמצא כאן כדי להצליח גם בשבילי וגם עבור אנשים אחרים מסרביה שאולי יבואו לכאן בעתיד. אנחנו לא מייצגים רק את עצמנו, אלא את כל סרביה כאן. טוב לי כאן במועדון וטוב לי בתל אביב".
אל תפספס
רגיל (2) 187
20:30

מכבי חיפה

בית"ר ירושלים
מכבי חיפה אמנם במומנטום אבל בית"ר ירושלים מגיעה בפורמה טובה לא פחות, ועם הזדמנות אדירה לצמצם את הפער בפסגה ל2 נקודות בלבד. בית"ר טובה יותר וההתקפה שלה תמצא את הדרך לנצח כאן
יתרון (2) 210
20:45

אלברקה
(1+)

פורטו
פורטו נמצאת בראש הטבלה ומציגה הגנת ברזל שספגה מעט מאוד שערים מפתיחת העונה, מה שהופך אותה לפייבוריטית ברורה. אלברקה נאבקת בחלק התחתון של הטבלה ומתקשה מאוד מול קבוצות הצמרת
רגיל (2) 228
21:00

נאפולי

בולוניה
גמר הסופר קאפ האיטלקי נערך בערב הסעודית כך שיתרון ביתיות אין כאן. בליגה האיטלקית שתי הקבוצות כמעט זהות בהפרשי השערים שלהן מה שמצביע על איזון בין ההגנות וההתקפות בשני צדי המגרש של המשחק הזה, ואמנם נאפולי קצת יותר איכותית אבל בולוניה יריבה שלא עושה חיים קלים. תיקו ב90 דקות
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
רגיל (2) 302
22:00

פולהאם

נוטינגהאם
פולהאם סובלת מכמה חיסורים משמעותיים בהתקפה עקב פציעות ואליפות אפריקה. פורסט מציגה שיפור ניכר תחת הדרכתו של שון דייץ' ומגיעה לאחר ניצחונות מרשימים שהרחיקו אותה מהקו האדום.
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
רגיל (3) 279
22:00

תוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
אחד הבולטים בשורות מכבי תל אביב אמש היה מתן חוזז שמתנדנד באחרונה הרבה בין ההרכב לספסל. הקשר יסיים בתום העונה את החוזה שלו בקבוצה ואמש סיפר על מה שקורה איתו: "מתנהל משא ומתן בצורה טובה עם מכבי תל אביב שהיא הבית שלי. אני אוהב את המקום והמקום אוהב אותי. אני לא רואה את עצמי משחק בשום מקום אחר בישראל. אני מעריך את מכבי תל אביב והמשא ומתן עם מכבי רגוע ומתנהל בצורה טובה".
חוזז הבהיר שהוא וחבריו לא מתכוונים להרים ידיים גם בעניין האליפות: "אנחנו נעשה את המקסימום שלנו עד הסוף. ברור שיש דברים שלא תלויים בנו כי יש לנו יריבות שגם משחקות, אבל אנחנו רוצים לנצח עד סוף העונה את כל המשחקים". על עצמו הוסיף חוזז: "אני מקווה שהמשחק הטוב שלי ייתן לי קרדיט למשחקים הקרובים".


