תסכול גדול בהפועל חיפה לאחר ההפסד בדרבי אמש (שבת), שחיסל כמעט לחלוטין את הסיכויים להעפיל לפלייאוף העליון. הקבוצה של אלישע לוי רשמה משחק מצוין, אך לא השכילה לנצל את מצבי ההבקעה הרבים שייצרה: "אנחנו פראיירים ולצערנו הרב הוכחנו את זה הרבה פעמים העונה", אמר בסיום אחד השחקנים הבכירים בהפועל חיפה, "קבוצה שלא יודעת לנצח אפילו משחק אחד כזה שבו היא עולה על היריבה, לא יכולה לצבור מספיק נקודות כדי להיות בפלייאוף העליון".
בצד האדום של חיפה שיבחו את השחקנים שהראו נחישות גדולה בדרבי וניצחו ברוב המאבקים על הכדור: "ידענו אחרי הדרבי הקודם שאנחנו צריכים הרבה לב ונשמה, ובגלל זה הגענו בטירוף. אבל לצערנו זה לא הספיק", אמר שחקן אחר בקבוצה.
כעת, בהפועל חיפה מבינים שהם לא יעלו לפלייאוף העליון ולכן משחק הגביע מול בני יהודה ביום רביעי הקרוב הפך להיות קריטי במיוחד. "נשאר לנו רק הגביע, נהיה חייבים ללכת עד הסוף כדי להמתיק את העונה הזו", אמרו במועדון, שם מתעקשים לא לעשות סיכומים, אך גם הבעלים יואב כץ זועם על חוסר העמידה במטרה הבלעדית שהקבוצה העמידה לעצמה.
אל תפספס
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בעניין אחר, בהפועל חיפה תעמוד לדין על השלכת האבוקות לכר הדשא, אולם במועדון שיבחו אתמול את מנהל האירוע יונה לסרי, שלמרות הרבה התרעות לפני הדרבי, הצליח להעביר את המשחק בשקט ובלי אירועים מיוחדים. "עכשיו אני נושם לרווחה", אמר לסרי בסיום, "עוד בשערים הצלחנו למנוע כניסה של הרבה אוהדי מכבי חיפה שרצו להיכנס ליציעים של הפועל. היה לנו חשוב שהמשחק יעבור בצורה הכי בטוחה, וההכנה המצוינת הוכיחה את עצמה".


