תסכול גדול בהפועל חיפה לאחר ההפסד בדרבי אמש (שבת), שחיסל כמעט לחלוטין את הסיכויים להעפיל לפלייאוף העליון. הקבוצה של אלישע לוי רשמה משחק מצוין, אך לא השכילה לנצל את מצבי ההבקעה הרבים שייצרה: "אנחנו פראיירים ולצערנו הרב הוכחנו את זה הרבה פעמים העונה", אמר בסיום אחד השחקנים הבכירים בהפועל חיפה, "קבוצה שלא יודעת לנצח אפילו משחק אחד כזה שבו היא עולה על היריבה, לא יכולה לצבור מספיק נקודות כדי להיות בפלייאוף העליון".
בצד האדום של חיפה שיבחו את השחקנים שהראו נחישות גדולה בדרבי וניצחו ברוב המאבקים על הכדור: "ידענו אחרי הדרבי הקודם שאנחנו צריכים הרבה לב ונשמה, ובגלל זה הגענו בטירוף. אבל לצערנו זה לא הספיק", אמר שחקן אחר בקבוצה.
כעת, בהפועל חיפה מבינים שהם לא יעלו לפלייאוף העליון ולכן משחק הגביע מול בני יהודה ביום רביעי הקרוב הפך להיות קריטי במיוחד. "נשאר לנו רק הגביע, נהיה חייבים ללכת עד הסוף כדי להמתיק את העונה הזו", אמרו במועדון, שם מתעקשים לא לעשות סיכומים, אך גם הבעלים יואב כץ זועם על חוסר העמידה במטרה הבלעדית שהקבוצה העמידה לעצמה.
אל תפספס
רגיל (7) 212
19:15

הפועל פתח תקווה

הפועל ירושלים
האורחת ללא נקודות אחרי שישה מחזורים ונועלת את הטבלה. ובכל זאת, הירושלמים יודעים שעוד משחק בלי נקודות רק ימשיך לסבך אותם בתחתית. הפועל פתח תקווה אמנם פייבוריטית, אבל האורחת יכולה לנצח כאן
יתרון (7) 236
19:30

הפועל קרית שמונה
(1+)

הפועל באר שבע
קרית שמונה פתחה את העונה הזו עם הרבה ציפיות אבל לא תרגמה אותם לנקודות ונראית פחות טוב מהציפיות לגביה. באר שבע בפתיחת עונה היסטורית ובלתי ניתנת לעצירה. האורחת תנצח כאן ביותר מגול
בעניין אחר, בהפועל חיפה תעמוד לדין על השלכת האבוקות לכר הדשא, אולם במועדון שיבחו אתמול את מנהל האירוע יונה לסרי, שלמרות הרבה התרעות לפני הדרבי, הצליח להעביר את המשחק בשקט ובלי אירועים מיוחדים. "עכשיו אני נושם לרווחה", אמר לסרי בסיום, "עוד בשערים הצלחנו למנוע כניסה של הרבה אוהדי מכבי חיפה שרצו להיכנס ליציעים של הפועל. היה לנו חשוב שהמשחק יעבור בצורה הכי בטוחה, וההכנה המצוינת הוכיחה את עצמה".