הפועל באר שבע טיפסה בעקבות הניצחון על מכבי חיפה אמש למקום הראשון וביחד עם הפועל חדרה שבמקום השלישי אין לה הפסד מתחילת העונה. ההעפלה לפסגה מגיעה אחרי שני ניצחונות תוך שמונה ימים על יריבותיה הגדולות לאליפות מכבי תל אביב ומכבי חיפה. הניצחון 1:2 אמש (ראשון) על האלופה בחיפה, מפיח תקוות אמיתיות שהקבוצה של רוני לוי יכולה להיאבק העונה עד הסוף על האליפות. בחדר ההלבשה של הקבוצה בסיום המשחק אמש אמרו שחקנים: "זה ניצחון שידברו עליו עוד הרבה שנים. ניצחון מדהים. ניצחנו אחרי שהיינו בנחיתות מספרית רוב המשחק ואחרי ששרקו לחיפה פנדל שלא היה. זה ניצחון של אופי. ניצחון של גברים".
בהפועל באר שבע היה גם מי שעקץ את עומר אצילי: "עומר צריך לזכור שאי אפשר כל הזמן להתל בכולם. הוא עשה הצגה ברורה בפנדל שהוא סחט ולבסוף הוא בעצמו עשה פנדל עם נגיעת היד וגם הורחק. הוא נענש פעמיים על ההתנהגות שלו".
אל תפספס
בהפסקת המשחק דיברו השחקנים בחדר ההלבשה על כך ששום דבר לא גמור. חאתם עבד אלחמיד אמר לשחקנים: "אנחנו חוזרים למשחק למחצית השנייה ואנחנו מנצחים את המשחק הזה. אין נאיביות ואין להיות נחמדים. אנחנו יכולים להפוך את התוצאה".
בקבוצה פירגנו לאיאד אבו עביד שלקח בקור רוח את שני הפנדלים ועשה מהם שני גולים מול ג'וש כהן שמחזיק ברזומה מרשים של עצירת פנדלים. "איאד יצא תותח", אמרו בקבוצה. "זה לא קל לקחת שני פנדלים כאלה עליך ולשים אותם בשקט ובקור רוח בפנים מול 30 אלף צופים. אנשים לא מכירים את איאד אבו עביד וכמה הוא חיובי לחדר ההלבשה".
גם איתי שכטר זכה למילים חמות מהצוות המקצועי על האופן שבו הוא נכנס לשחק ובמיוחד על סחיטת הפנדל השני. "איתי רץ לפני עפרי ארד והוציא את הפנדל הזה כמו גדול", אמרו בהפועל באר שבע. "איתי שכטר שהוא כבר לא ילד מקדים בלם נבחרת ישראל שעושה עליו פנדל כדי לעצור אותו. זה לזכותו של איתי. הוא כנראה לא ייגמר לעולם". שכטר אמר בסיום כי היה לו ולחבריו מאוד חשוב לא להפסיד כי הערב הם רוצים לשמוח ביחד עם דור מיכה בחתונתו.
אגב, שכטר קיבל איומים ונאצות מאוהדי מכבי חיפה ברשתות החברתיות. אשתו ליז שכטר שיתפה באינסטגרם הודעות אישיות שקיבלה וכוונו לעבר חלוץ הפועל באר שבע, בהן נכתב בין היתר: "נאו נאצי! שתקבל סרטן במוח, אתה, אשתך והילדים! שלא תקום מחר בבוקר יא שרמוטה! אשתך זונה וגם אמא שלך!".
ליגת העל בכדורגל 2021/22
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה26 18 5 3 19-62 59 2 הפועל באר שבע26 16 7 3 17-39 55 3 מכבי תל אביב26 16 5 5 31-48 53 4 בני סכנין26 12 6 8 29-28 42 5 מכבי נתניה26 10 10 6 27-34 40 6 הפועל תל אביב26 10 8 8 31-36 38 7 הפועל חדרה26 9 9 8 28-22 36 8 עירוני קרית שמונה26 9 6 11 32-29 33 9 הפועל חיפה26 8 6 12 37-33 30 10 מ.ס. אשדוד26 8 3 15 44-28 27 11 הפועל ירושלים26 5 8 13 35-19 23 12 בית"ר ירושלים26 5 7 14 36-23 22 13 מכבי פתח תקוה26 5 6 15 37-27 21 14 הפועל נוף הגליל26 4 8 14 45-20 20
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(2.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
מי שסיים את המשחק עם פציעה הוא אריאל הרוש שפרק את הכתף ולא ימריא היום עם נבחרת ישראל לסקוטלנד. הרוש עבר כבר אמש צילום ראשון בו לא נראה שבר בכתף. יחד עם זה הוא יעשה השבוע גם צילום MRI כדי לאבחן בצורה ברורה יותר את הפגיעה בכתף.
למאמן רוני לוי היה עימות מילולי עם גיא צרפתי עוזרו של ברק בכר וגם לעומר אצילי היה למאמן הפועל באר שבע מה לומר בגלל הפנדל שהשחקן סחט בתחילת המשחק ושלדעת רבים לא היה צריך להישרק. מול מאמן מכבי חיפה ברק בכר שמר רוני לוי על כבוד הדדי.


