אחרי ההפסד להפועל באר שבע בליגה, מכבי תל אביב תקווה לחזור לעניינים ולשמור על מאזן מושלם בשלב הבתים של הקונפרנס ליג, גם לאחר שתתארח מחר (חמישי, 19:45, ספורט3) אצל לאסק לינץ האוסטרית. הקבוצה של פטריק ואן לוון תופיע ללא אבי ריקן ועידן נחמיאס הפצועים וללא אייל גולסה, אנריק סבוריט ומאור קנדיל שעדיין מושבתים, ותקווה לאגור נקודות גם מול היריבה האוסטרית שפתחה את העונה בעצלתיים אבל נמצאת במגמת שיפור.
בהיעדר עידן נחמיאס הפצוע, מתלבט פטריק ואן לוון בין מתן בלטקסה לשחר פיבן בעמדת הבלם אבל נוטה לתת לבלטקסה לפתוח. אופיר דוידזאדה אמור להמשיך כמגן שמאלי בשל הפציעה של אנריק סבוריט. בקישור עשוי ואן לוון לתת לשרן ייני מנוחה בפתיחה ולפתוח עם עדן שמיר. אפשרות נוספת שתורגלה באימונים היא הזזת גבי קניקובסקי לאמצע במקום דן ביטון ובמקרה כזה יש למתן חוזז סיכוי לפתוח. סטיפה פריצה צפוי להמשיך בהרכב ביחד עם ברנדלי קובאס למרות ששניהם איכזבו מאוד בטרנר בשבת.
פטריק ואן לוון אמר במסיבת העיתונאים לקראת המשחק: "לינץ קבוצה שאוהבת לשחק מהר שאוהבת להחזיק בכדור, וכשהיא לא מחזיקה בו היא מנסה ללחוץ. אנחנו צריכים להיות מוכנים לזה ולהגן כל הקבוצה יחד, כדי להוציא את התוצאה הכי טובה שנוכל".
על ההפסד לבאר שבע אמר ואן לוון: "היינו מאוכזבים מאוד מהתצוגה שלנו נגד באר שבע. זה נותן לקבוצה מוטיבציה נוספת לקראת המשחק הקרוב. אנחנו צריכים לתקן את הטעויות, אני מצפה שנלמד מהשגיאות שעשינו ונהיה מוכנים למשחק מחר".
על הפצועים עידן נחמיאס ואבי ריקן אמר ואן לוון: "יש לנו מספיק שחקנים טובים למשחק הזה ואנחנו סומכים על כולם. יש לנו קבוצה טובה והשחקנים האלה יחזרו בקרוב, ואני לא חושב שהחיסרון שלהם ישפיע על המשחק שלנו יותר מדי".
על הסטטוס של אדוארדו גררו אמר המאמן: "יש לנו סגל ארוך יותר לאחרונה ויותר אפשרויות בחירה. שחקן צעיר לפעמים מתקשה, ואנחנו מנסים לעזור להתגבר על הקשיים האלה. אנחנו מאמינים שאדוארדו ילמד מזה בעתיד".
שרן ייני אמר על ההפסד לבאר שבע: "הייתי כעוס ומאוכזב כי לא שיחקנו ברמה שלנו. אנחנו צריכים להיות הרבה יותר יציבים. פתחנו לא טוב את העונה. אין לנו הסברים לאיך שאנחנו נראים בליגה. אם היו לנו את התשובות, כבר היינו מתקנים את זה".
האוסטרים מגיעים למשחק במצב רוח משופר, אחרי שפתיחת העונה הקטסטרופלית שהביאה אותם למקום האחרון בליגה המקומית מעט נשכחה אחרי מינויו של המאמן אנדי וילמאנד. תחת שרביטו של וילמאנד לאסק עדיין לא הפסידה, ובמחזור הליגה האחרון גברה 1:3 על אדמירה של אנדי הרצוג. לאסק תחסר את יאן בולר שלא כשיר ב-100 אחוז, אבל תקבל בחזרה את החלוץ מרקו ראגוז'.
זו הפעם השנייה שלינץ תפגוש יריבה ישראלית. בפעם הקודמת הייתה אי שת בשנת 2000, כשעברה את הפועל פתח תקוה במפגש כפול כולל ניצחון טכני.
המאמן אנדי וילמאנד אמר לקראת המשחק: "היכולת שהצגנו במחצית השנייה מול אדמירה מוכיחה שאנחנו מסוגלים לנצח גם מחר. מכבי תל אביב קבוצה חזקה ואיכותית, עם שחקנים ישראלים טובים וזרים מנוסים מוכחים. כך או כך, אנחנו צריכים להתרכז בעצמנו ולהמשיך במגמת השיפור".
הרכבי הקבוצות
בית א'
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 לאסק לינץ6 5 1 0 1-12 16 2 מכבי תל אביב6 3 2 1 4-14 11 3 ה.י.ק. הלסינקי6 2 0 4 15-5 6 4 אלשקרט6 0 1 5 15-4 1
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
במשחק נוסף שייערך מחר בבית א', תארח אלשקרט את ה.י.ק הלסינקי, כששתי הקבוצות ינסו להשיג נקודות ראשונות.


