הפועל חיפה הצליחה לחזור הערב (שלישי) מפיגור ל-1:2 מול הפועל נוף הגליל והבטיחה את המקום הראשון בבית א' של גביע הטוטו ואת העלייה לחצי הגמר.
בית א'
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל חיפה4 3 1 0 4-7 10 2 בני סכנין4 2 0 2 8-8 6 3 הפועל חדרה4 1 2 1 5-5 5 4 עירוני קרית שמונה4 1 2 1 4-4 5 5 הפועל נוף הגליל4 0 1 3 8-5 1
עוד בוואלה! ספורט
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
מאמן הפועל חיפה אלישע לוי אמר אחרי המשחק: "מה ששימח אותי היום זה שניצחנו למרות שהיינו עייפים. אנחנו הקבוצה היחידה ששיחקה ארבעה משחקים וזה לא היה קל ונפל על מעט שחקנים. שיחקנו סבלני ושקט, ידענו לבוא ולנצל את ההזדמנויות שלנו. אני שמח שניצחנו ושהשגנו את היעד שלנו לעלות לחצי הגמר. הגיע הזמן שהשחקנים יקשיבו לי אחרי כמה חודשים (בצחוק). היה חכם יותר לשחק מהצד, הסבלנות תמיד משתלמת, אני שמח מאוד שכבשנו שער יפה וקל. אנחנו נהנה מכדורגל, הקבוצה שלנו אוהבת לשחק כדורגל וזו הזדמנות לבדוק את עצמנו מול קבוצות חזקות, גם מכבי חיפה וגם הפועל באר שבע, וזה יהיה מעניין".
חנן ממן, שבישל את שני השערים של החיפאים, אמר: "אני מרגיש טוב, אני מקבל הרבה ביטחון מהצוות והשחקנים. אני עדיין לא בשיא שלי, קשה לי להרים את עצמי. כשאתה מקבל את הגב מהחבר'ה, אתה יודע שבסוף זה יעבוד. אני שמח שעשינו את העבודה ואני מקווה שנעשה עבודה טובה בחצי הגמר. לא אכפת לי נגד מי נשחק בחצי הגמר, גם מכבי חיפה וגם הפועל באר שבע קבוצות גדולות ויהיה קשה מאוד נגדן".
ממן, שסיכם את תנאיו וצפוי להאריך את חוזהו, אמר: "הרצון להישאר לא לעוד עונה, אלא לשתיים נוספות לאחר מכן וזה המתווה. אני שמח שהגענו לסיכום".
מאמן נוף הגליל ירון הוכנבוים: "היינו מצוינים עוד לפני ההרחקה והגענו למצבים של 100%. אני מרוצה מאוד מההופעה שלנו, מאוכזב מאוד מהתוצאה כמובן, אבל סימנו את המשחקים האלה כמשחקים של הכנה. חסרו לנו מספר שחקנים ויש עוד עמדות שאנחנו צריכים לחזק. בשביל חצי הרכב, הפועל נוף הגליל, נתנו הצגה יפה".
הוכנבוים, שראה את הבלם הנבחן שלו עומאר בה מורחק, לא החמיא לו במיוחד בסיום ואמר: "אם הייתי מחפש בלם שני הייתי מחתים את הבלם שפה, אבל אנחנו נוותר עליו. אני מקווה שבפעם הבאה ננצל את המצבים שהגענו אליהם כי יש לנו חלוצים טובים, שיודעים את העבודה. החלום שלי הוא לעשות קבוצה התקפית עם שני חלוצים בשפיץ והצטרפות של הרבה שחקנים קדימה. אנחנו רוצים ליהנות ולשחק התקפי, אני מקווה שזה מה שיקרה".


