מכבי תל אביב מתקשה לכבוש ואין בזה שום חידוש העונה. הצהובים סיימו הערב (חמישי) ב-0:0 מול ספרטק טרנבה בסיבוב המוקדמות השלישי של הקונפרנס ליג למרות שהגיעו למספר מצבים מסוכנים מאוד. מכבי תל אביב השלימה משחק רביעי העונה (שלושה באירופה ואחד באלוף האלופים מול מכבי חיפה) וכבשה רק באחד מהם כשניצחה 1:3 בבית את סוטייסקה המונטנגרית. למרות ששוב לא הצליחה לכבוש, מכבי תל אביב גם לא ספגה ובקושי התמודדה עם איזושהי סכנה פרט למצב אחד אותו הצליח דניאל פרץ להדוף טוב, ולכן תגיע לבלומפילד עם תוצאה טובה יחסית.
פטריק ואן לוון חסר את אדוארדו גררו הפצוע וכמובן את יונתן כהן, שלא המריא עם הקבוצה בצל כל המתיחות שלו עם המועדון. למרות זאת הצהובים היו דומיננטיים לחלוטין, שלטו במשחק ללא עוררין מול קבוצה שנתנה להם קצת יותר מדי כבוד, אבל כל זה לא הספיק כדי לנצח יריבה נחותה. טל בן חיים, שפתח בהרכב, היה לא רע ומסוכן מאוד במחצית הראשונה כולל בעיטה אחת אל הקורה, גם מתן חוזז היה פעיל ומסוכן, אבל לא יותר מזה. ואן לוון חייב להתחיל למצוא פתרונות לחוסר החדות בהתקפה בשוק ההעברות או בתוך הסגל הקיים.
מהלך המשחק
- דקה 4: טל בן חיים מסר כדור טוב אל אבי ריקן, שהגיח מאחור אבל היה לא מספיק חד ואיבד את זה.
- דקה 6: הזדמנות גדולה למכבי תל אביב. אוסמה חלאיילה העביר מסירת רוחב אל בן חיים, שבעט עם רגל ימין מצד שמאל אל הפינה הרחוקה ופגש את הקורה.
- דקה 15: מתן חוזז הגביה טוב מימין, מתן בלטקסה עלה גבוה ונגח לא רע כדור ששפשף את המשקוף והלך החוצה.
- דקה 18: סבוריט ביצע טעות גדולה וסגר רע את מילאן ריסטובסקי שבעט ממצב די מסוכן אל הרשת החיצונית.
- דקה 21: חוזז הכניס כדור עומק טוב אל ז'ראלדש, שהעביר מסירת רוחב לא מספיק מדויקת וההגנה הרחיקה לחוץ.
- דקה 26: מתן חוזז פרץ מימין לעבר המרכז ובעט עם רגל שמאל אל הפינה הרחוקה, אבל הכדור שלו לא היה מספיק מדויק והלך החוצה.
- דקה 30: מתן חוזז הגביה כדור חופשי מימין, דומיניק טקאץ' ליטף את זה ותהיה קרן למכבי תל אביב.
- דקה 31: עוד הזדמנות לחוזז. הפעם בן חיים הגביה משמאל אל ימין וחוזז נותר חופשי ונגח אבל נבלם לקרן.
- דקה 58: בן חיים הגביה כדור חופשי מצד שמאל, חלאיילה נגח מעט מעל השער והחוצה.
- דקה 61: חוזז הגביה כדור מסוכן מאוד, ייני לא הצליח להגיע אליו וזה המשיך החוצה.
- דקה 69: הזדמנות מסוכנת מאוד לקיריאקוס סאבידיס, שבעט חזק וטוב מקצה הרחבה, אבל דניאל פרץ היה עירני מספיק והצליח להדוף.
- דקה 84: אילון אלמוג ביצע מהלך טוב בתוך הרחבה ובעט לא רע, טקאץ' הצליח להדוף ולמנוע שער.
- דקה 92: סבוריט הגביה משמאל אל קנדיל בימין, הוא השתלט ובעט טיל אל המשקוף.
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
הרכבים
ספרטק טרנבה: דומיניק טקאץ', רומן פרוחזקה, סבסטיאן קושה, פיליפ טברדזיק, מרטין מיקוביץ', מרטין בוקאטה, קיריאקוס סאבידיס, יאן ולאסקו (קלווין בואטנג, 85), סיימון קבראל, במידלה יוסוף (יאן מייקל יאו, 90), מילאן ריסטובסקי.
מכבי תל אביב: דניאל פרץ, אנדרה ז'ראלדש, לואיס הרננדס, מתן בלטקסה, אנריק סבוריט, דן גלזר, שרן ייני (שחר פיבן, 65), אבי ריקן, טל בן חיים (מאור קנדיל, 77), מתן חוזז (עידו שחר, 90), אוסמה חלאיילה (אילון אלמוג, 77).
