אחד הפרויקטים הכי מעניינים של הקיץ ייצא הערב לדרך, כשהפועל באר שבע תתארח אצל מ.ס. אשדוד במשחק גביע הטוטו (חמישי, 20:30, ספורט1). זו עדיין לא הקבוצה השלמה שמתכננים בטרנר, ולפי הערכת רוני לוי בתוך שבועיים יצורפו גם חלוץ ומגן שמאלי זרים, אבל זה בהחלט יהיה ניסוי כלים ראשון ומאוד מסקרן. כזה שיוכל לתת קצת אינדיקציה לגבי המהלכים שנעשו בקבוצה הקיץ במטרה לנסות ולחזור להיות בורג משמעותי בצמרת הגבוהה.
אריאל הרוש יפתח הערב בשער אחרי סאגה ארוכה שהייתה סביבו הקיץ בשל העובדה שכבר שיחק בקבוצה ועזב בטונים צורמים. על הספסל יחכה עומרי גלזר. המאמן רוני לוי מעדיף כרגע את איאד אבו עביד על פני שחקן הבית אור דדיה כמגן ימני, אבל העמדה הזו פתוחה לחלוטין. הפציעה של חאתם עבד אלחמיד בברכו תדרוש היעדרות של כמה שבועות ואיתן טיבי ייכנס למשבצת הבלם לצד מיגל ויטור, אחרי שנים ארוכות של הישגים במכבי תל אביב. בעמדת המגן השמאלי חסר כאמור מגן זר וגם אביב סולומון פצוע, כך שדוד קלטינס ישחק בינתיים בפוזיציה הלא נוחה הזו עבורו.
רועי גורדנה יפתח מול מ.ס. אשדוד שבמדיה הוא פרח והפך לאחד משחקני מרכז המגרש הטובים בארץ. גורדנה התאים כמו כפפה לג'קי בן זקן, אך הוא קיבל הצעה גבוהה יותר מאלונה ברקת ועזב לטובת החוזה הגבוה בקריירה שלו. לצדו יורכבו הערב מריאנו באריירו שכבר משחק על תקן ישראלי ורמזי ספורי שחזר בעצמו לקבוצה אחרי חצי עונה כמושאל באשדוד. רוני לוי מזהה הרבה איכות אצל ספורי ואולי הוא יהיה זה שיצליח סוף סוף למצות את הפוטנציאל הגדול שלו.
דור מיכה, הרכש האחרון ברשימה עד עכשיו, יפתח על הספסל ויעלה לכמה דקות. מי שייעדר הוא דוידה פטרוצ'י, שעדיין צריך לעבור סדרת אימונים כדי להיכנס לכושר. בהתקפה תולים בהפועל באר שבע הרבה תקוות ביוג'ין אנסה שנראה טוב וחד באימונים. אלטון אקולטסה קיבל בתחילת הקיץ הודעה לחפש קבוצה אחרת, אבל בשלב הזה הוא בהפועל באר שבע, רוצה להישאר וינסה לפתוח ברגל ימין את העונה.
בחוד יפתח איתי שכטר. בשלב הזה רוצה רוני לוי להכניס את שכטר לעניינים דרך דקות משחק והוא יועדף על פני שגיב יחזקאל.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
אחד הסממנים לבעיות של הפועל באר שבע בעונה שעברה היו ההפסדים למ.ס. אשדוד. זו גם הסיבה שאלונה ברקת פזלה לעבר רן בן שמעון. רמז לכך שבבאר שבע יוכלו לראות שיפור כבר הערב, יהיה ניצחון באשדוד. הפסד נוסף לקבוצה מעיר הנמל - וסימני השאלה יעלו כבר הערב.


