מכבי פתח תקוה
אחרי ההפסד להפועל באר שבע ואיבוד המקום הרביעי, מכבי פתח תקוה צריכה מחר (ראשון, 20:30, ספורט3) ניצחון על מ.ס. אשדוד והפסד של באר שבע בחיפה כדי להשיג בכל זאת את הכרטיס לאירופה. ארד בר המוצהב יחסר לגיא לוזון, שיקבל בחזרה לסגל את עמית מאיר שריצה עונש צהובים במחזור הקודם. המגן ירדן כהן עדיין פצוע וימשיך להיעדר.
המאמן אמר לקראת המשחק: "נצטרך להביא את המרכיבים שאפיינו אותנו במהלך כל השנה - ארגון, מחויבות, ריכוז ותשוקה. בזכות ארבעת המרכיבים האלה הגענו מקבוצה שירדה ליגה לקבוצה שנמצאת בפלייאוף העליון ונאבקת על כרטיס לאירופה". השוער אריק ינקו הוסיף: "זה משחק שיכול לקבוע את ההמשך שלנו לעונה הבאה ולאירופה. אנחנו נבוא לעשות את הכי טוב שאנחנו יכולים כדי לתקן את מה שעשינו במחזורים האחרונים. חשוב מאוד שהקהל יגיע מחר, אנחנו צריכים את הדחיפה והרצון שלהם כמה שיותר".
מ.ס. אשדוד
אחרי מקבץ תוצאות לא טובות שנבע גם מחסרון של מספר שחקנים שהיו פצועים במשך תקופה ארוכה, רוצים במ.ס. אשדוד לסיים את העונה הטובה שעשו עם טעם מתוק בפה. צריך לקרות משהו יוצא דופן ולא הגיוני כדי שהקבוצה תאבד את המקום השלישי שמבטיח לה את הכרטיס לאירופה.
באשדוד יצטרכו להסתדר מחר מול מכבי פתח תקוה ללא המוצהבים רועי גורדנה ופירס אבו עקל. גם המאמן רן בן שמעון יישב ביציע אחרי שנענש מכיוון שהקבוצה איחרה בפעם השלישית העונה לעלות למחצית השנייה.
טריוויה
* מ.ס. אשדוד השיגה את הכרטיס לאירופה אחרי 16 שנה. נקודה שלה או אפילו הפסד מינימלי בצירוף ניצחון מינימלי של הפועל באר שבע, יבטיחו לה את המקום השלישי והשוואת הישג השיא מעונת 2004/05.
* מכבי פתח תקוה רוצה גם היא לשוב לאירופה אחרי 16 שנה וצריכה ניצחון ביתי בצירוף הפסד של הפועל באר שבע בחיפה.
* 62 מפגשים היו בין הקבוצות בליגה הבכירה, כשמכבי פתח תקוה מובילה 14:25 בניצחונות ועוד 23 משחקים הסתיימו בתיקו.
* מכבי פתח תקוה ניצחה במהלך הפלייאוף העליון רק את עירוני קרית שמונה (0:2 בבית ו-1:2 בחוץ) ואילו אשדוד ברצף של שבעה משחקים ללא ניצחון.
* מ.ס. אשדוד זו הקבוצה מולה אימן גיא לוזון הכי הרבה פעמים (38) ואותה ניצח יותר מכל יריבה אחרת (18).
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
הרכבי הקבוצות
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה36 24 7 5 29-72 79 2 מכבי תל אביב36 21 12 3 33-65 75 3 מ.ס. אשדוד36 15 9 12 39-48 54 4 הפועל באר שבע36 11 15 10 43-45 48 5 מכבי פתח תקוה36 13 7 16 38-32 46 6 עירוני קרית שמונה36 12 10 14 45-37 46


