מכבי תל אביב הודיעה הערב (רביעי) על סיום דרכו של גאורגיוס דוניס, המאמן היווני שהצעיד אותה לשלב 32 האחרונות בליגה האירופית ולא הצליח להוביל אותה לצמרת בליגת העל. ההודעה הגיעה אחרי ה-0:0 המאכזב מול בית"ר ירושלים ויממה לפני המשחק הביתי מול עירוני קרית שמונה במחזור ה-12, ובה נכתב: "מכבי תל אביב מודיעה על עזיבתו של גאורגיוס דוניס וצוותו. המועדון מעוניין להודות לגאורגיוס ועוזריו על מסירותם מאז הצטרפו ומאחלים להם הצלחה בכל אשר יפנו".
דוניס העביר את אימון הקבוצה אחר הצהריים ורק לאחר מכן יצאה הודעת המועדון. פטריק ואן לוון יהיה האיש שיעמוד מחר על הקווים מול קרית שמונה ועשוי להמשיך גם לאחר מכן. נכון לעכשיו לא נעשתה כל פנייה למאמן הקודם ולאדן איביץ'.
המהלך אמנם מפתיע בתזמון שלו, אבל השחקנים לא נפלו מהכיסא ובמעמדו של המאמן חל פיחות משמעותי בשבוע האחרון. לא מדובר רק בתוצאות הרעות, אלא גם במשבר אמון בינו לבין השחקנים שלא העריכו אותו מקצועית. בקבוצה טענו כי דוניס לא ירד לרזולוציות, היה די רשלני בהכנה למשחקים והיה מרוחק מהשחקנים ברמה המקצועית.
גאורגיוס דוניס בן ה-51 החל את קריירת האימון שלו ב-2002 באיליסיאקוס היוונית. במהלך הקריירה אימן מועדונים כמו א.א.ק אתונה ופנאתינייקוס. בקיץ החולף מונה היווני לעמדת המאמן במכבי תל אביב והחליף בתפקיד את ולאדן איביץ', שזכה עם הקבוצה בשתי אליפויות מרשימות. העונה כאמור הצליח בזירה האירופית, אך בליגה רשם פתיחת עונה לא טובה, כשמכבי תל אביב נמצאת במקום החמישי בלבד לאחר 11 משחקים ורחוקה כרגע 11 נקודות ממכבי חיפה שבפסגה. כך, אחרי כארבעה חודשים בסך הכול, הקדנציה שלו בישראל הסתיימה.
יתרון (5) 124
19:15

אנאדולו אפס
(5.5+)

ריאל מדריד
אנאדולו בעונת בלהות, אך היא ניצחה את ברצלונה במשחק הבית האחרון שלה. עם זאת, ריאל נראית מצוין בחודש האחרון, אחרי ניצחון על המוליכה הפועל תל אביב. הבלאנקוס במומנטום אותו הם ימשיכו פה מול קבוצה נחותה
יתרון (5) 218
21:00

הפועל ירושלים

ונציה
(9+)
הפגרה לא באה בזמן להפועל ירושלים שיצאה אליה במומנטום אדיר. ונציה נראית טוב גם כן העונה אבל דומיננטית יותר בבית מאשר בחוץ. אפשר לראות את המשחק הזה איכשהו הופך צמוד. ונציה תעמוד בליין
יתרון (5) 228
21:05

הפועל תל אביב

ליון-וילרבאן
(14.5+)
ןילרבאן היא אחת הקבוצות החלשות ביורוליג. הפועל תל אביב אחרי ההפסד לריאל מדרייד אחרי מנוחה קצרה, מועמדת להביס בקלות.
יתרון (5) 264
21:45

פרטיזן בלגרד

באיירן מינכן
(3.5+)
אוברדוביץ' התפטר מאימון פרטיזן בלגרד והקבוצה עדיין לא מינתה לו מחליף. האולם בבלגרד הוא מקום שמאוד קשה לשחק בו אבל עבור באיירן מינכן זו הזדמנות שלא תחזור להשיג ניצחון חוץ במגרש קשה כשהרבה מאוד דברים בפרטיזן לא ברורים כרגע
יתרון (6) 22
12:30

אליצור שומרון

מכבי פתח תקווה
(6+)
אליצור שומרון תארח היום בביתה לראשונה מזה שלוש שנים ופוגשת את מכבי פ"ת שמגיעה בכושר קצת פחות טוב למשחק הזה. המארחת עם ארבעה ניצחונות רצופים והרבה מוטיבציה בבית, ותנצח מעל הליין
אחוזי ההצלחה הנמוכים בליגת העל בעידן גולדהאר
דוניס החזיק הכי מעט מחזורים מבין המאמנים הזרים הקבועים בעידן מיטש גולדהאר, ועשה את זה עם אחוזי ההצלחה הנמוכים מכולם.
אוסקר גרסיה: 36 משחקים, 74.07 אחוזי הצלחה
פאולו סוזה: 36 משחקים, 77.78 אחוזי הצלחה
פאקו אייסטרן: 36 משחקים, 64.81 אחוזי הצלחה
סלבישה יוקאנוביץ': 16 משחקים, 72.92 אחוזי הצלחה
פטר בוס: 19 משחקים, 84.62 אחוזי הצלחה
שוטה ארבלדזה: 16 משחקים, 57.13 אחוזי הצלחה
ליטו וידיגאל: 14 משחקים, 66.66 אחוזי הצלחה
ג'ורדי קרויף: 36 משחקים, 65.74 אחוזי הצלחה
ולאדן איביץ': 72 משחקים, 83.48 אחוזי הצלחה
גאורגיוס דוניס: 11 משחקים, 51.51 אחוזי הצלחה


