כשמכבי תל אביב והפועל באר שבע יפתחו מחר (חמישי) את הופעותיהן בשלב הבתים של הליגה האירופית, סביר להניח שוידאר קיארטנסון ותומאש פקהארט יקבלו צביטה קטנה בלב. שני החלוצים אמנם לא יקחו חלק בשלב בתים של מפעל אירופי העונה, אבל מוכיחים בשבועות האחרונים שהם היו יכולים לעזור מאוד לקבוצותיהם לשעבר ברמות הללו.
פקהארט בן ה-31, שלבש את המדים של הפועל באר שבע בעונת 2017/18 ולא הותיר חותם מיוחד למרות שכבש 10 שערים, הפך בשנה האחרונה לאחד החלוצים הטובים בליגה הפולנית, ופתח את העונה הנוכחית בסערה עם לגיה ורשה. בזמן שקבוצתו מקרטעת ומדורגת במקום השמיני בלבד בטבלה, מאזנו האישי עומד על שישה שערים בחמישה משחקים. פקהארט אחראי ל-90 אחוז מהשערים של לגיה העונה, ויכולתו המרשימה לא נעלמת גם מעיניו של מאמן נבחרת צ'כיה ירוסלב שילהבי, ששוקל להחזירו למדים הלאומיים לראשונה מאז שנת 2013.
"בשבועות האחרונים אנחנו עוקבים מקרוב אחרי פקהארט, ואי אפשר לשלול את האפשרות שהוא יהיה חלק מהסגל למשחקים שלנו בנובמבר", אמר שילהבי השבוע. צ'כיה תערוך בנובמבר שלושה משחקים: היא תתארח בגרמניה למשחק הכנה ב-11 בחודש ולאחר מכן תשחק במסגרת ליגת האומות נגד ישראל (משחק בית ב-15 בחודש) ונגד סלובקיה (כעבור שלושה ימים). סיכוייו של פקהארט להשתלב בסגל, בעיקר על רקע התפשטות הקורונה בנבחרת, נראים גבוהים.
כמו שהפועל באר שבע הייתה שמחה לקבל את תומאש פקהארט בכושרו הנוכחי, אין ספק שמכבי תל אביב הייתה מקבלת בזרועות פתוחות את וידאר קיארטנסון. החלוץ האיסלנדי ששיחק בישראל מ-2016 עד 2018 וכבש 32 שערים בסך הכול במדים הצהובים, חוזר לעצמו בשבועות האחרונים אחרי תקופה קשה.
קיארטנסון בן ה-30, שמאז החתימה ברוסטוב בקיץ 2018 הושאל לשלוש קבוצות שונות ולא מצא את מקומו, חזר הקיץ לואלרנגה הנורבגית בה כבר שיחק בשנת 2014, ונראה שהוא מרגיש בבית.
כמו פקהארט, גם קיארטנסון עומד על מאזן של שישה כיבושים בחמישה משחקים. ביום ראשון האחרון הוא כבש צמד בניצחון 0:3 על סנדפיורד, ועזר לקבוצתו לטפס למקום הרביעי בליגה הנורבגית. הוא מקווה לשחזר את ההישגים שלו מעונת 2014/15 בה לבש את מדי הקבוצה, וסיים כמלך השערים של הליגה הנורבגית עם 25 כיבושים. בינתיים הוא נמצא בקצב לא רע בכלל, וזה עוד אחרי שהחמיץ פעמיים מהנקודה הלבנה.
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון, אחרי ההפסד בטרנר. הצהובים לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים.
"וידאר קיארטנסון הוא גולר אמיתי. אני שמח שלאט לאט הוא חוזר להראות את זה אצלנו", אמר מאמנו השבוע.
מאז שעזב את מכבי תל אביב, הצהובים עדיין לא מצאו חלוץ שמתקרב לרמה של קיארטנסון. מחר מול קרבאח, ייתכן שהמצטרף הטרי אלכסנדר פשיץ' יתחיל להוכיח שהוא כזה.


