הבוקר (חמישי) התכנסה ועדת החוקה של הכנסת לדון בין היתר בפעילות משותפת של ספורטאים בסגר, במה שישפיע על עתיד העונה כולה. כזכור למעט הקבוצות האירופאיות, הפעילות הקבוצתית מושבתת לחלוטין והכדורגלנים המקצועניים בישראל סופרים כבר שבעה ימים ללא אימונים.
חברי ועדת החוקה בכנסת היו בעד החרגת ליגת העל וחזרתה לפעילות, בעוד שפרופסור איתמר גרוטו, שנכח בשם שר הבריאות יולי אדלשטיין, התנגד. הערב יתקיימו ההצבעות ונראה שמתפתחת דרמה מכיוון שזה הנושא היחיד עליו קיימת מחלוקת תהומית.
בימים האחרונים, כולל הבוקר, במנהלת הפעילו את כל הכוחות שיש להם כדי לקבל את האישור שיחזיר את השחקנים למתקני האימונים. גם מנהלת הליגות בכדורסל בתמונה וביחד מנסים בשני הגופים להחזיר את השחקנים לפעילות. יו"ר המנהלת לכדורגל, ארז כלפון, אמר עוד לפני התכנסות הוועדה: "מתקן האימונים הוא המקום הבטוח ביותר לכדורגלנים. יש בו רופא, יש בדיקות, יש פיקוח, השחקנים בבידוד ביתי. צריך להחזיר אותם לפעילות בקבוצות".
כמו בכדורגל, גם במנהלת הכדורסל קיימת דריכות לקראת ההחלטה. התקווה הגדולה היא כמובן שיתאפשר לחזור לאימונים, אבל בינתיים ראשי המנהלת כבר פנו למשרד הבריאות בבקשה לאשר "בועת אימונים" באילת, במסגרתה יתקיימו משחקי אימון בין הקבוצות. העלות של מהלך כזה אמורה לנוע סביב מיליון שקל.
גם ארגון השחקנים פנה היום במכתב רשמי לשר הבריאות ולשר הספורט בבקשה לאישור אימונים לקבוצות מקצועניות. בבקשה נכתב: "להבדיל מענפים אחרים במשק, בהם העובדים יוכלו לשוב למלאכתם ברגע שהסגר יוסר, לשחקני הכדורגל והכדורסל יידרשו שבועיים ומעלה על מנת לחזור לכשירות. פירוש הדבר כי במקרה שיושבתו האימונים עד ל-4 באוקטובר, פשוט לא תהיה אפשרות להחזיר את הליגות לפעילות לפני חודש נובמבר".
רגיל (7) 45
14:30

ניוקאסל

צ'לסי
: קרב צמוד מאוד על המקום באירופה. ניוקאסל חזקה מאוד בסנט ג'יימס פארק, אך צ'לסי מציגה העונה גמישות טקטית שעשויה להספיק לה כדי לחזור עם נקודה או יותר.
רגיל (7) 112
16:30

שטוטגרט

הופנהיים
שטוטגרט היא המועמדת לניצחון כאן; היא מציגה כדורגל דומיננטי העונה בבית, מול הופנהיים שנוטה לספוג שערים קלים מדי במשחקי חוץ.
רגיל (7) 143
17:00

וולבס

ברנטפורד
וולבס היא היורדת הבטוחה עם 2 נקודות העונה, בעוד ברנטפורד הפסידה 3 מ-4 האחרונים שלה, אך אלו היו משחקים קשים והיא חייבת את הנקודות פה במאבק שלה. ברנטפורד תדע להתעלות פה מול שק החבטות של הליגה
רגיל (7) 181
17:30

הפועל ירושלים

הפועל חיפה
שתי הקבוצות חזרו לנצח במחזור הקודם, הירושלמים נגד אשדוד והחיפאים מול טבריה. הפועל חיפה מתקשה בחוץ העונה בעוד הפועל ירושלים מאוד לא יציבה. מפגש שיסתיים ללא הכרעה
רגיל (7) 200
18:30

הפועל פתח תקווה

הפועל קרית שמונה
הפועל פ"ת יצאה במחזור הקודם מבלומפילד עם תחושת החמצה גדולה. קריית שמונה השיגה נקודה דרמטית מול הפועל ת"א, אבל פוגשת במשחק חוץ יריבה שתבוא מאוד נחושה להשיג סוף סוף ניצחון. להערכתנו, פתח תקווה תנצח.
רגיל (7) 235
19:30

ר.ב לייפציג

באייר לברקוזן
משחק צמרת בין שתי קבוצות שדוגלות בכדורגל התקפי ומהיר. לברקוזן נראית מעט יותר מאוזנת, אך הביתיות של לייפציג הופכת את המשחק הזה לכזה שיכול ללכת לכל כיוון
רגיל (7) 258
19:30

טוטנהאם

ליברפול
המשחק המרכזי של המחזור. ליברפול מגיעה כפייבוריטית בזכות כושר התקפי עדיף, בעוד טוטנהאם תנסה לנצל את הביתיות והמהירות של שחקני האגף כדי להפתיע במתפרצות.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.


