הסגר ההרמטי שיוטל על ישראל ביום שישי (14:00) לא פסח כמובן על הספורט הישראלי, כאשר המנהלת הודיעה רשמית על דחיית כל משחקי ליגת העל והליגה הלאומית עד לתום הסגר הכללי.
אלא שהפעם ישנה החרגה של הפעילות של הקבוצות שמשתתפות באירופה (מכבי תל אביב, מכבי חיפה והפועל באר שבע) שיוכלו לשחק ולהתאמן כרגיל וכן לגבי נבחרת ישראל, לה מצפה משחק קריטי מול סקוטלנד בפלייאוף ההעפלה ליורו. הנבחרת תצא לסקוטלנד ביום שני (5.10), כאשר הלגיונרים פעילים כרגיל בחו"ל ורק אלו שמשחקים בארץ ייפגעו.
נכון לעכשיו, לקבוצות שלא משתתפות באירופה אין אישור להתאמן. זרים שינחתו למבחנים או חתימה באחת הקבוצות ייכנסו לבידוד כל עוד שדה התעופה פתוח, כאשר תישקל פניה של ההתאחדות לכדורגל לאופ"א בבקשה להאריך את תוקפו של החלון שאמור להיסגר ב 12 באוקטובר.
אם מכבי חיפה והפועל באר שבע יודחו הערב מאירופה, פעילותן תופסק באופן מיידי כמו יתר הקבוצות.
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
רגיל (1) 336
23:00

ואסקו דה גמא

קורינתיאנס
ואשקו מארחת את הגומלין אחרי שהשיגה תוצאה טובה מבחינתה במשחק הראשון עם 0-0 שהעביר את ההכרעה לביתה. היא הייתה לא פחות טובה במשחק הראשון ובבית מול הקהל שלה היא תנצח
יתרון (2) 83
18:40

עירוני קריית אתא

הפועל העמק
(1+)
משחק בין שתי הקבוצות הטובות בליגה מחוץ ל-3 הגדולות. שתיהן בכושר די טוב, והן נפגשות כשהעמק עדיין ללא ניב משגב הפצוע, במה שעלול להכריע את המפגש לטובת אתא, שגם נהנית מיתרון ביתיות
יתרון (2) 210
20:45

אלברקה
(1+)

פורטו
פורטו נמצאת בראש הטבלה ומציגה הגנת ברזל שספגה מעט מאוד שערים מפתיחת העונה, מה שהופך אותה לפייבוריטית ברורה. אלברקה נאבקת בחלק התחתון של הטבלה ומתקשה מאוד מול קבוצות הצמרת
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
אורן חסון, יו"ר ההתאחדות לכדורגל התייחס למצב החדש ואמר: "גם בשעה מורכבת, מאתגרת ועם הרבה סימני שאלה, ממשלת ישראל ידעה לייצר פתרון שהציל את הכדורגל הישראלי ברמה הבין-לאומית. ההתאחדות לכדורגל מצאה אוזן קשבת והבנה גדולה מצד ממשלת ישראל, שחרף הסגר רחב ההיקף החליטה להחריג את הקבוצות המשתתפות במסגרות האירופיות, הן למשחקים והן לאימונים מלאים, וכמובן את נבחרות ישראל - הבוגרת, נבחרת הנשים והנבחרת הצעירה".
|הובטח לנו על ידי משרד התרבות והספורט וראשי מערכת הבריאות, כי כל הפעילות הבין-לאומית, ובכלל זה הגעת קבוצות, נבחרות וצוותי שיפוט לארץ תתאפשר. הנוכחות שלנו בזירה האירופית, ההשתתפות במפעלים ברמת הקבוצות והנבחרות, קריטית לעתיד הכדורגל הישראלי ולמעמדו. הצלחנו למנוע קטסטרופה לכדורגל הישראלי במישור הבינלאומי".


