מאמן חדש עדיין אין למכבי תל אביב באופן רשמי, אם כי יורגוס דוניס כבר סגר, אבל יריבה ראשונה במוקדמות ליגת האלופות תהיה לה מחר (ראשון, 13:00) בהגרלת הסיבוב הראשון בניון, שוויץ. האלופה הישראלית תהיה אחת מ-17 המדורגות, כשלקראת ההגרלה יתבצע צמצום שישאיר חמש או שש יריבות אפשריות לסיבוב שייערך בעוד שבוע וחצי (18-19 באוגוסט).
לאחר החיתוך, ארבע האופציות שניצבות בפני האלופה הישראלית בהגרלה מחר הן ריגה FC (אלופת לטביה, המדורגת ראשונה בארצה אחרי 13 מחזורים), טיראנה (אלופת אלבניה), סילקס (סגנית אלופת צפון מקדוניה) ודינמו ברסט (אלופת בלארוס, המדורגת שביעית בלבד העונה אחרי 19 מחזורים). החדשות הטובות מבחינת הצהובים: הם הצליחו להימנע ממפגש עם אלופת שבדיה יורגורדן, שנחשבה ליריבה החזקה ביותר מבין הלא מדורגות בסיבוב הראשון.
כזכור, הפעם אין משחקי גומלין עד שלב הפלייאוף. בהגרלה תיקבע גם המארחת, כך שקיימת אפשרות שמכבי תל אביב למשל תזכה לארח בכל שלושת הסיבובים המוקדמים. בכל מקרה, הדרך לשלב הבתים כוללת חמישה משחקים.
הבעיה? עדיין לא ברור אם קבוצות זרות יוכלו לנחות בישראל לאור משבר הקורונה. באופ"א הודיעו כי במקרה שבמדינה מסוימת קיימות מגבלות, על הקבוצה המארחת למצוא מגרש חלופי במדינה נייטרלית (קפריסין או יוון הן האופציות מבחינת הצהובים), אחרת היא מודחת. כמו כן, אם יש הנחיות המונעות מקבוצת החוץ לטוס (או לחזור לאחר מכן היישר לבידוד ממושך) גם כאן על קבוצת הבית למצוא מגרש חלופי, אחרת אופ"א היא זו שתחליט היכן ייערך המשחק.
יתרון (2) 131
18:35

מכבי רמת גן

עירוני נס ציונה
(3+)
רמת גן בכושר גרוע אחרי חמישה הפסדים ברציפות בעוד נס ציונה אחרי שלושה ניצחונות רצופים. במומנטום הנוכחי, היתרון לנס ציונה לא ממש ברור.
רגיל (2) 198
19:45

מ.ס אשדוד

עירוני טבריה
ההתקפה של אשדוד מוכיחה את עצמה משבוע לשבוע ונמצאת בכושר נהדר, אלא שזה לא מתורגם למספיק נקודות. טבריה קבוצה פחות טובה מאשדוד ובוודאי בחוץ תתקשה אפילו יותר. משחק שאשדוד חייבת לקחת בבית - והיא תעשה זאת
רגיל (2) 227
20:00

בית"ר ירושלים

הפועל ירושלים
אם יש קבוצה שיכולה "לעצבן" את בית"ר ירושלים בכושר הנוכחי שלה זו יריבתה העירונית, שבארבעת משחקי הדרבי האחרונים בין הקבוצות בליגה היא לא הפסידה מול בית"ר. המארחת פה בכושר אדיר ובכושר התקפי עוד יותר משכנע, אבל הפועל ירושלים תקשה עליה בכל צורה. תיקו
יתרון (2) 260
20:55

הפועל חולון

הפועל גליל עליון
(8+)
חולון הפסידה 4 מ-5 האחרונים שלה, אך ההפסדים היו לקבוצות איכותיות מאוד. גליל היא מהחלשות בליגה, היא הפסידה 5 מ-6 האחרונים שלה וחולון מקבלת משחק בהזמנה כדי לחזור לתלם
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 115
19:45

באיירן מינכן

ספורטינג ליסבון
ההתקפה של באיירן פשוט טובה מדי ובאופן כללי באיירן אחת הקבוצות היותר מרשימות ביבשת כולה. גם לאורחת יש התקפה שמסוגלת למצוא כאן את הרשת, וניתן לצפות לארבעה שערים לפחות במפגש הזה
ביום שני תיערך כבר הגרלת סיבוב המוקדמות השני, וגם בו תהיה מכבי תל אביב מדורגת לקראת המשחק שמיועד להיערך ב-25-26 באוגוסט, שבוע לאחר הסיבוב הראשון. הפעם מדובר ביריבות חזקות יותר, כשהיחידה מביניהן שבטוחה בהגרלה הזו היא מיטיולנד הדנית. כל היתר צריכות לעבור את השלב הראשון, בדיוק כמו הצהובים. עשויות להיות שם יריבות מוכרות מהעבר הקרוב, דוגמת סודובה הליטאית, פרנצווארוש ההונגרית, דאנדוק האירית או קלוז' הרומנית, וגם אומוניה ניקוסיה, שריף טירספול, סלובן ברטיסלבה, סראייבו ודינמו טביליסי.
נזכיר: הדחה בכל שלב תשלח את מכבי תל אביב לשלב הבא בליגה האירופית. הפסד כבר בסיבוב הראשון, למשל, יכניס את הצהובים להגרלת סיבוב המוקדמות השני בליגה האירופית. הפסד בסיבוב השלישי, משמעותו הצטרפות לשלב הפלייאוף של המפעל המשני.
המשך הלו"ז של ליגת האלופות 2020/21:
הגרלת הסיבוב השלישי: 31 באוגוסט
משחקי הסיבוב השלישי: 15-16 בספטמבר
הגרלת הפלייאוף: 1 בספטמבר
משחקי הפלייאוף: הראשון ב-22-23 בספטמבר, הגומלין ב-29-30 בספטמבר
הגרלת שלב הבתים: 1 באוקטובר
משחקי שלב הבתים: 20 באוקטובר עד 9 בדצמבר


